Volledig scherm
De zangeres Famke Louise.

Toch een tent op Parade voor optreden van onder andere Famke Louise

DEN BOSCH - Het is de Stichting Koningsdag ’s-Hertogenbosch gelukt om op de Parade een tent te laten plaatsen voor optredens tijdens Koningsnacht- en dag. Famke Louise verzorgt daar op Koningsdag een optreden vanaf 11.00 uur. ,,Met mooi weer was de tent niet nodig geweest. Maar vanwege de voorspelde regen komt er dus een tent’’, aldus organisator Ebert Dollevoet van Top-events.

Volgens Dollevoet kunnen zo'n 3.000 bezoekers terecht in de tent waar alle optredens (onder anderen 2 Unlimited en De Vier Viltjes) gratis toegankelijk zijn. Ook gratis zijn optredens die overdag zijn in een tent die tijdens Koningsnacht- en dag komt te staan op de Markt. 

De optredens van Checkpoint Charlie en Vughtenaar Jimi Bellmartin (winnaar van de The Voice Senior) op Koningsnacht ’s avonds vanaf 19.00 uur zijn vrijwel uitverkocht. Volgens mede-organisator Ruud Bruins (Café P79) zijn van ruim 700 kaarten in totaal zo'n  600 kaarten verkocht voor 20 euro per stuk.

Overdag zijn ook activiteiten in de tent op de Markt die is geregeld door de stichting Markt Evenementen Promotie Bossche Markt. De organisatie is in handen van Top-events. Die zijn gratis toegankelijk. 

De meeste andere optredens in de stad zijn gratis. Dat geldt onder meer voor podia in de Uilenburg en Karrenstraat. Meer informatie kd.db.nl en via deze link. 

 1. Boxtel heeft de eerste Duncan-baby: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  Boxtel heeft de eerste Duncan-ba­by: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  DEN BOSCH/BOXTEL - Als de vliezen breken tijdens de eerste halve finale en je eerste kindje vervolgens geboren wordt op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival, kan het bijna niet anders dan dat de naam Duncan blijft hangen. Kersverse ouders Janske en Martijn van Dinther uit Boxtel besloten dan ook snel na de winst van Duncan Laurence, om hun pasgeborene om te dopen tot Hank Duncan Lucas van Dinther. ,,Maar we zijn geen mega-songfestival fans hoor!”
 2. Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch
  PREMIUM

  Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch

  DEN BOSCH - De (internationale) Ridderorde van het Heilig Graf van Jerusalem stamt uit de tijd van de kruistochten, maar leeft anno 2019 nog altijd voort. Zo nu en dan ontvangen nieuwe leden -de zogeheten novieten- de Investituur. Iets wat telkens gepaard gaat met groot ceremonieel vertoon. Zaterdag in de Sint-Jan, in het bijzijn van enkele gedistingeerde buitenlandse gasten, een tiental bisschoppen én kardinaal Simonis, zeg maar de hoogste ‘baas’ van de Nederlandse rooms-katholieke kerk.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch