Volledig scherm
PREMIUM
Het voorlopig ontwerp van de voorzijde van het Theater aan de Parade in Den Bosch. © NOAHH | Network Oriented Architecture

Tóch nieuw bestemmingsplan nodig voor Theater aan de Parade

DEN BOSCH - Voor het nieuwe Theater aan de Parade in Den Bosch wordt wel degelijk een nieuw bestemmingsplan gemaakt. Dat betekent dat de gemeenteraad hier uiteindelijk over moet oordelen en bezwaarmakers met juridische procedures voor uitstel van de plannen kan zorgen. Tot nu toe sprak verantwoordelijk wethouder Huib van Olden alleen maar over een wijziging van het bestaande bestemmingsplan. 

Daarmee heeft de wethouder geen ongelijk, maar suggereerde hij wel dat er geen sprake was van een nieuw plan met alle procedures die daar bij horen. Er is een bestemmingsplan (voor het huidige theater) maar dat moet op twee belangrijke punten aangepast worden, waardoor er dus sprake is van een nieuw bestemmingsplan. Dat werd dinsdagavond duidelijk bij een informatieve bijeenkomst voor de Bossche politiek. 

 1. ‘Wat sneu dat dit overblijft van het burgemeesterslek in Den Bosch’
  PREMIUM

  ‘Wat sneu dat dit overblijft van het burgemees­ter­slek in Den Bosch’

  DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de Bossche fractievoorzitter Sjef van Creij (Gewoon-geDREVEN) ervan in juli 2017 vertrouwelijke informatie rond de burgemeestersbenoeming te hebben ‘verstrekt of bevestigd’ aan gemeenteraadslid Will Hoeben (De Bossche Groenen). Al eerder werd bekend dat het OM Van Creij ervan verdenkt de naam van de nummer één van de vertrouwenscommissie te hebben ‘verstrekt of bevestigd’ aan toenmalig wethouder Jos van Son.
 2. Irritatie bij Werkwarenhuis over plannen met Kaaihal: ‘Inkomsten vallen straks voor een groot deel weg’
  PREMIUM

  Irritatie bij Werkwaren­huis over plannen met Kaaihal: ‘Inkomsten vallen straks voor een groot deel weg’

  Wo 16 okt. De plannen voor een nieuw te bouwen Kaaihal wekken veel irritatie op bij de uitbaters van het naastgelegen Werkwarenhuis op de Tramkade. In een ingezonden brief aan de gemeenteraad geven de initiatiefnemers van het Werkwarenhuis en Social Label dat met dat de komst van een nieuwe hal ‘de inkomsten van het Werkwarenhuis grotendeels wegvallen’. ,,Met alle gevolgen van dien.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch