Volledig scherm
Een informatiepaneel van de bouw zorgcentrum De Annenborch in Rosmalen, die DKM te duur heeft verstrekt. Rechts DKM-directeur Simon Jansen. foto Sandra Peerenboom

'Toch snel start Annenborch'

ROSMALEN - De bouw van een nieuw zorgcentrum De Annenborch in Rosmalen, kan alsnog volgende maand van start gaan. De directeur van planontwikkelaar De Kleine Meieij, Simon Jansen, verklaarde dit gistermiddag op het bouwterrein, het voormalig sportpark de Hoef.

Ook lijkt duidelijk dat plaatselijk bouwbedrijf Timmers het werk wel degelijk ter hand neemt. Twee naastgelegen bouwwerken - appartementencomplex het Hofgebouw en medisch centrum de Wissel - worden in dat geval eveneens door Timmers van de grond getild.

Samen met de wethouders Jetty Eugster en Geert Snijders, en Annenborch-directeur Henk Hermsen, onthulde DKM-directeur Jansen, op locatie, een reusachtig informatiebord, dat al een beeld geeft van De Annenborch, bezien vanaf de Deken van Roestellaan.

Waarbij opviel dat het feestelijke startsein - dampende chocolademelk en glühwein, ze stonden klaar - plaatsvond, zonder een aannemer onder de genodigde gasten. Hoofdontwerper Michael Bol, van architectenbureau Molenaar en Koeman, was, met enkele collega's, present. Maar bij bouwbedrijf Timmers, waarmee toch het bouwcontract gesloten werd, gleed geen uitnodiging in de bus. Zoals gemeld verschillen De Kleine Meierij en Timmers over de interpretatie van de overeenkomst, waarmee een totaalbedrag gemoeid is van zo'n veertig miljoen euro. De partijen zijn nog volop in overleg, zo bevestigde Cor Snoeijs, manager vastgoedontwikkeling bij DKM. Bovendien viel van diverse kanten te beluisteren dat, als inderdaad in januari 2009 de schop de grond in kan gaan, één en één twee is. Anders gezegd: "Dan kan het niet anders zijn, dan dat Timmers hier aan de slag gaat."

Daarmee krijgen plannen handen en voeten die, zoals wethouder Eugster aanstipte, al in 2000 ontwikkeld werden. De verwachting is dat elf jaar later, in 2011, bewoners van De Annenborch kunnen verhuizen naar de nieuwbouw. Twee bewoonsters, Mimi Nelissen-Pistorius en Corrie van der Ven, gistermiddag aanwezig, toonden zich bij voorbaat enthousiast.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch