Volledig scherm
PREMIUM
De LocHal in Tilburg. © Jan van Eijndhoven/BW

Toekomst van Den Bosch: meevliegen op de ideeën van de bewoners

DEN BOSCH - Eindhoven en Tilburg lijken Den Bosch voorbij te lopen. Is het een gebrek aan ambitie en visie, of is het een kwestie van aanpakken en knokken? ,,Het hart van de stad mist rauwheid”, constateert oud-wethouder Staf Depla van Eindhoven. ,,Den Bosch heeft weinig lelijke plekken waar je iets mee kan'', zegt oud-wethouder Jan Hamming van Tilburg.

Quote

Het hart van de stad mist rauwheid

Staf Depla, Oud-wethouder Eindhoven

De voormalige locomotiefhal van de NS-werkplaats in Tilburg was nog in bedrijf toen Jan Hamming er met een aantal collega-wethouders doorheen liep. ,,Ooit moet dit iets anders worden’’, constateerde het gezelschap. Sinds kort prijkt er in het hart van Tilburg de LocHal, huiskamer van de stad met de bibliotheek, Kunstloc en Seats2Meet. ,,Fenomenaal’’, betitelt Hamming, inmiddels burgemeester in Zaanstad, de LocHal. ,,Veel mensen zagen iets moois in de ideeën. Maar dan moet je er wél voor knokken, mét de Tilburgers.’’

  1. Man (41) die Bosschenaar Yassine Majiti doodschoot op Aquabest krijgt in hoger beroep twaalf jaar celstraf

    Man (41) die Bossche­naar Yassine Majiti doodschoot op Aquabest krijgt in hoger beroep twaalf jaar celstraf

    BEST/DEN BOSCH - Het gerechtshof heeft vandaag een gevangenisstraf van twaalf jaar opgelegd aan de 41-jarige Eindhovenaar Toon N. Hij heeft tijdens een ruzie op een dansfeest bij Aquabest in Best de 33-jarige Bosschenaar Yassine Majiti doodgeschoten. Hij is ook veroordeeld voor een poging tot doodslag op een beveiliger en voor wapenbezit. De rechtbank Oost-Brabant kwam eerder tot dezelfde straf.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch