Volledig scherm
De Drie 'Van Maerlant' Musketiers: Davy Haagman, Marieke Leenheers en Thymen van Nuland. © Chris Korsten

Tom Odems Awards uitgereikt op zesde TOFavond

DEN BOSCH - Schitteren in grote musicals, da’s een droom van velen. Tijdens de zesde TOFavond, strak georganiseerd door studenten van het Leerbedrijf STERK van het KW1C, kwam het talent onder leerlingen van het voortgezet onderwijs uit Den Bosch e.o. nadrukkelijk boven water drijven. Er waren tevens drie Tom Odems Cultuur Fonds Awards te verdienen, vernoemd naar de theaterdirecteur die in 2007 overleed.

De presentatoren Tommy Zonneveld en Jurrian Mark gaven met hun semi-theatrale inbreng het goede voorbeeld, maandagavond in het Theater aan de Parade. Hun enthousiasme werkte door op de leerlingen van zeven deelnemende scholen die bij tijd en wijle met een eigen musical op de proppen komen. Een voor een mochten ze een stukje daaruit aan het publiek laten zien. 

Solo-optredens

Quote

Een ander kenmerk is dat ik meestal met een beschaafd Engels accent zing! Dat vind ik mooier dan dat geknauw

Larissa Boersma (17)

Tussen de bedrijven door waren er vier solo-optredens. De eerste die het podium beklom was Amber Verdonk (16), leerling van Van Maerlant. Alleen al vanwege haar kunstzinnige outfit, mét hoed en vuurrode pumps, ging iedereen op het puntje van z’n stoel zitten. Haar stem bleek een gevarieerd bereik te hebben, haar mimiek en subtiele danspasjes deden de rest. Hierna kwam Larissa Boersma (17) als vertegenwoordiger van het Rodenborch College in actie. Een stuk minder opvallend dan Verdonk, maar qua stemgeluid een absolute topper. Dat vond óók de zeskoppige jury, die haar later beloonde met de Award voor de beste solist. 

,,Ik zing best hoog, dus zet maar ‘sopraan’ achter mijn naam. Een ander kenmerk is dat ik meestal met een beschaafd Engels accent zing! Dat vind ik mooier dan dat geknauw”, reflecteerde Boersma na afloop. Tem van den Berg (Jeroen Bosch College) en Yente van Hulst (Stedelijk Gymnasium) waren twee andere geduchte concurrenten.

Beste musical

De Award voor de beste musical ging naar de Bossche Vakschool/Van Maerlant, de Award voor de school met de hoogste ‘zelfredzaamheid’ naar het Stedelijk Gymnasium. ,,Alle prijzen zijn leuk en aardig. Nóg belangrijk is dat de leerlingen door dit event de magie van theater beleven”, aldus medeorganisator Henk Langenhuijsen.

 1. Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’
  PREMIUM

  Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’

  VUGHT - Het begon met kleinschalige streekmarkten en enkele honderden belangstellenden. Afgelopen weekend genoten zo’n twee en een half duizend bezoekers van het Hoge Bomen Festival op Fort Isabella in Vught. Het voormalige kazerneterrein ontpopt zich niet alleen als een bijzondere plek om te wonen en te werken maar brengt ook steeds meer vertier. Mét respect voor de kwetsbare natuur, volgens de Isabella Groep. De Vughtse natuurvereniging NMV is ‘waakzaam’.
 2. Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaarzen cheque op voor Foundation
  video

  Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaar­zen cheque op voor Foundation

  VUGHT - Het contrast was groot, zondagochtend rond half acht bij het Feel Fit Center. De anders zo energieke Maarten van der Weijden had de slaap nog in z'n ogen, terwijl alles om hem heen één kolkende massa was. Het fenomeen uit Waspik was getuige van de hectische laatste kilometers die drie clubs bij elkaar zwommen tijdens een 12-uurs zwemmarathon. Een activiteit in het kader van het gouden jubileum van De Dommelbaarzen. De opbrengst van 5201 euro komt ten goede aan zijn Foundation die het geld weer doorgeeft aan KiKa.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch