Volledig scherm
De koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. © ANP

Ton Wetzer benoemd tot Ridder in de Orde van
Oranje Nassau

DEN BOSCH - Ton Wetzer is zondag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Jack Mikkers heeft de decorandus het betreffende versiersel opgespeld. De uitreiking vond plaats tijdens de boekpresentatie ‘Het Huys van Boxtel en zijn buren’  in de Mariënburg.

Wetzer (68) heeft in het verleden gewerkt als programmeur bij het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC). Van 2005 tot 2015 gaf hij leiding aan 150 vrijwilligers bij het BHIC. Sinds 2015 is hij ook vrijwilliger bij de gemeentelijke afdeling Erfgoed. En vanaf 2003 is Wetzer al bezig met de ‘Bossche Encyclopedie’.  De gerealiseerde website geeft gebruikers de gelegenheid informatie te zoeken over straten, panden, gebouwen en monumenten van de gemeente.

Wetzer kan worden gekwalificeerd als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’, aldus de gemeente Den Bosch.

  1. Nu is de stad echt klaar voor het Jeroen Boschjaar
    PREMIUM
    Column

    Nu is de stad echt klaar voor het Jeroen Boschjaar

    Za 15 dec. Met het Jeroen Boschjaar op komst, werd besloten dat het niet langer zo kon: al die moderne honingraatlampjes op de zo historische Markt. Dus werden deze lampen - nog geen zes jaar nadat de palen waren verschenen - vervangen door ‘historische ogende’ exemplaren. Toen dat in januari 2016 gebeurd was, was de stad klaar voor het Boschjaar. Of nou ja, bijna dan: de moderne lampen aan de gevels van de cafés moesten nog gebeuren.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch