Volledig scherm
De winnende leerlingen en een deel van de jury. © Peter De Bruijn

Trio van middelbare school Rosmalen wint Bossche Onderwijs Innovatieprijs

videoROSMALEN - Drie leerlingen van HUB Stedelijk VSO in Rosmalen, hebben dinsdag de Bossche Onderwijs Innovatieprijs gewonnen. Het trio; Djeffrey, Kealan en Thomas, bouwde een houten helikopter, compleet met draaiende propeller, verlichting en plastic ramen. 

De eerste prijs is een uitbreidingsset van BYOR (Build Your Own Robot) waarmee alle leerlingen van de school in het voortgezet speciaal onderwijs aan de slag kunnen. Met het systeem kun je bijvoorbeeld robots maken van melkpakken. De tweede prijs ging naar Kindcentrum De Hoven in Rosmalen. Leerlingen van groep 3 en 4 bouwden een ontwerp voor een stoombootrobot. 

De Bossche Onderwijs Innovatieprijs moet scholen en leerlingen in de regio Den Bosch stimuleren om wetenschap en technologie meer en beter te integreren in het onderwijs. In september werd daarvoor in Den Bosch een Mobiel Ontdek Lab (MOL073) geopend. Daar kunnen zo'n vijftig scholen vaak dure wetenschappelijke en technologische apparatuur lenen voor hun lessen. Op die manier kunnen scholieren kennismaken en meer leren over programmeren, robotiseren en/of digitaliseren. 

Het is de tweede keer dat de Bossche Onderwijs Innovatieprijs werd uitgereikt. Er werden volgens de organisatie tien filmpjes ingestuurd.

Volledig scherm
Robotica in het onderwijs © Peter De Bruijn
Volledig scherm
In september werd er in Den Bosch een 'Mobiel Ontdek Lab' geopend © Peter De Bruijn

In samenwerking met indebuurt Den Bosch