Volledig scherm
Grote verkeerscontrole door politie en Belastingdienst op N65 bij Vught. © Bart Meesters

Twaalf auto's in beslag en 135.000 euro geïnd bij controle op N65 bij Vught

VUGHT - Bij de controle die politie en Belastingdienst donderdag hielden op de N65 bij Vught, is voor 135.000 euro aan openstaande schulden geïnd. Op twaalf auto's werd beslag gelegd. Dat meldt de Belastingdienst.

De controle vond plaats door middel van Automatic Number Plate Recognition (ANPR). Daarbij scant een camera de kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een bestand waarin openstaande belastingschulden staan. Als er een ‘hit’ is, wordt de auto aan de kant gezet en wordt de bestuurder verzocht om de schuld direct te betalen.

Van de 135.000 euro die donderdag werd geïnd, werd 105.000 euro contant of met pin voldaan. Om de overige 30.000 euro te kunnen innen werd beslag gelegd op twaalf auto’s. Zes van de twaalf voertuigen werden afgevoerd. 

Overwaarde

Het in beslag nemen van een auto gebeurt als schuld hoger is dan 1.500 euro en er niet ter plekke kan worden betaald. Na betaling krijgt de belastingplichtige de auto terug. Als de schuld lager dan 1.500 euro, dan mag de bestuurder doorrijden met de beslaglegging en moet hij binnen een bepaalde termijn de schuld voldoen. In dit geval loopt die termijn tot 1 juli.

Wordt de belastingschuld niet voldaan, dan verkoopt de Belastingdienst de auto’s waarop beslag is gelegd. De schuldenaar krijg een eventuele overwaarde terugbetaald.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch