Volledig scherm
Foto ter illustratie © Politie

Twee mannen uit Deurningen en Den Bosch aangehouden en 380.000 aan contanten gevonden in witwasonderzoek

DEURNINGEN / DEN BOSCH - Bij een witwasonderzoek heeft de politie afgelopen dinsdag een 59-jarige man uit Deurningen en een 49-jarige man uit Den bosch aangehouden. Bij de aanhouding van de man uit Den Bosch werd 380.000 euro in contanten gevonden. De mannen zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. 

Onder het gezag van het Landelijk Parket deed de Dienst Landelijke Recherche onderzoek naar ondergronds bankieren. In het kader van dit onderzoek vonden er op dinsdag 14 mei invallen plaats in panden in Den Bosch, Deurningen en Enschede. Eerder in dit onderzoek werden er ook al grote hoeveelheden contant geld in beslag genomen. 

De twee mannen worden beiden verdacht van witwassen via een Syrisch ondergronds bankier netwerk. Op deze manier proberen criminelen vermogen buiten het zicht van de overheid te houden en verplaatsen ze het geld, zonder dit fysiek te verplaatsen. 

  1. Burgemeesterslek: ‘Warrig politiek steekspel’ en ‘zaak die volledig is ontploft’
    PREMIUM

    Burgemees­ter­slek: ‘Warrig politiek steekspel’ en ‘zaak die volledig is ontploft’

    DEN BOSCH - Is het Bossche burgemeesterslek boven water? Voor het Openbaar Ministerie (OM) wel. Daarom hoorden ex-wethouder Jos van Son en gemeenteraadslid Sjef van Creij maandag tijdens een rechtszaak elk een boete van duizend euro tegen zich eisen. Rob van Huijgevoort, advocaat van Van Creij, sprak over ‘een warrig politiek steekspel’. Esther Vroegh, advocaat van Van Son, had het over een zaak die ‘volledig is ontploft’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch