Volledig scherm
De oude brandweerauto van post Helvoirt krijgt een tweede leven op het TT-circuit in Assen. © Ziegler

Tweede TT-leven voor Helvoirtse bluswagen

HELVOIRT - Het oude blusvoertuig, de 21-1931 van de post Helvoirt, krijgt een tweede leven op het TT-circuit in Assen. Het voertuig werd eind vorig jaar na ruim zestien jaar trouwe dienst vervangen door het Helvoirtse korps. 

Het werd terug gekocht door de leverancier, Ziegler Brandweertechniek. Dat begrepen de Helvoirtse vrijwilligers wel. ,,Het was een geweldig voertuig, wat ons nooit in de steek heeft gelaten", zegt een woordvoerder. 

Deze week publiceerde Ziegler foto's van het opgepimpte voertuig. Dat inmiddels is voorzien van opvallende bestickering. De Helvoirtse brandweervrijwilligers vinden die transformatie prachtig, zo laten ze weten. 

De 21-1931 zal voortaan op het TT-circuit dienst doen als brandweervoertuig bij de diverse auto- en motorcross-evenementen die er gehouden worden. De vuurdoop is meteen het grootste evenement: de 89ste editie van de MotoGP, dit weekeinde. 

Volledig scherm
De 21-1931 werd zestien jaar gebruikt door de vrijwilligers van de Helvoirtse brandweer. © Collectie brandweerpost Helvoirt

In samenwerking met indebuurt Den Bosch