Volledig scherm
Typhoon is de slotact van Jazz in Duketown op de Parade. © Nathan Reinds

Typhoon slotact Jazz in Duketown; voor het eerst ook optredens in Theater aan de Parade


DEN BOSCH - Hip Hop muzikant Typhoon vormt de de slotact van Jazz in Duketown dat vanaf 29 mei tot en met 1 juni wordt gehouden in de Bossche binnenstad. Andere artiesten zijn Cyrille Aimée (gypsyjazz), Cykada, Ghost-Note, John Engels en Armina Figarova Sextet. Theater aan de Parade is een nieuwe festivallocatie.

Typhoon werkte de afgelopen jaren aan de opvolger van zijn succesalbum Lobi da Basi. Na zijn optreden in 2015 tijdens Jazz in Duketown op de Parade keert hij mede dankzij Promotie Evenementen Parade (PEP) terug op de Parade. 

Programmering ook voor jongeren

Volgens een woordvoerder van de organisatie zijn ‘de opkomst van urban, rap en hip-hop in de jazzwereld door Jazz in Duketown vertaald in de programmering, zodat ook jongeren zich thuis voelen op het festival.’ 

Jazz in Duketown introduceert in deze 47e editie een nieuwe festivallocatie: Theater aan de Parade. Daar kunnen  jazzliefhebbers onder andere genieten van een combinatie van jazz, klassieke muziek en wereldmuziek bij de van oorsprong Azerbeidzjaanse pianiste Amina Figarova. Figarova komt naar Jazz in Duketown met onder anderen Rudy Royston. Volgens de woordvoerder is hij een van de meest gevraagde Amerikaanse jazzdrummers van het moment.

Cubaanse trompettist 

Ook pianist Jef Neve speelt in het theater. Neve heeft al jaren succes met zijn eigen projecten en werkte samen met bijzondere gasten als Jamie Cullum, Typhoon, Branford Marsalis en José James.

Jazz in Duketown besteedt ook dit jaar ruimte aan jonge opkomende muzikanten. De Cubaanse trompettist Yelfris Valdes speelde onder anderen met Buena Vista Social Club, Madonna en Michael Kiwanuka. 

In de Willem Twee Toonzaal speelt componist en bandleader Tijn Wybenga met zijn 14-koppige orkest AM.OK (Amsterdams Modern Orkest).

De organisatie maakt later ook bekend welke andere artiesten optreden. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch