Amelie(5) en Charlotte(3) Costa hebben een (gratis) boek te pakken bij het kersverse Kinderzwerfboekenstation in het Tilmanshofje. Ambassadeur Elke de Quay legt aan alle kinderen uit hoe het werkt.
Volledig scherm
Amelie(5) en Charlotte(3) Costa hebben een (gratis) boek te pakken bij het kersverse Kinderzwerfboekenstation in het Tilmanshofje. Ambassadeur Elke de Quay legt aan alle kinderen uit hoe het werkt. © Chris Korsten

Uitstappen op kinderzwerfboekenstation Tilmanshofje in Den Bosch om Otje te ontmoeten

DEN BOSCH - Boeken die (rond)zwerven, het lijkt wel een sprookje. Maar dat is nou precies de opzet achter het fenomeen 'kinderzwerfboekstation' dat in ons land precies tien jaar bestaat. In de buitenwijken van de stad waren er al acht op de meest uiteenlopende plaatsen. Sinds dinsdagmiddag bevindt zich er ook een in het centrum. In het Tilmanshofje wel te verstaan. 

  1. Enexis waarschuwt: stroomnet raakt overvol door zonneparken en windmolens
    PREMIUM

    Enexis waarschuwt: stroomnet raakt overvol door zonnepar­ken en windmolens

    DEN BOSCH - Netbeheerder Enexis, actief in Zuid- en Oostelijk Nederland, vreest dat het elektriciteitsnet te vol raakt. Door het overvolle hoogspanningsnet van TenneT kan er transportschaarste optreden en kunnen beheerders van zonneparken en windmolens op bepaalde plekken niet meer aangesloten worden. Volgens Enexis Netbeheer moeten plannenmakers voor nieuwe projecten er rekening dat er voor hen niet overal ruimte meer is op het net.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch