Volledig scherm
PREMIUM
Een cel in de PI in Vught. © ANP XTRA

Urenlange vlucht van gevangene is uitzondering in Vught: laatste ontsnapten uit PI werden snel gepakt

VUGHT - In en rond de Penitentiaire Inrichting (PI) in Vught is donderdag urenlang gezocht naar een ontsnapte gevangene. Vooralsnog zonder succes. Een zeldzaamheid. Want het gebeurt al niet vaak dat een gevangene de PI Vught weet uit te breken. De keren dat het de laatste jaren is gebeurd, werd de ontsnapte gevangene snel weer gegrepen. 

Het grote verschil is dat justitie bij de twee eerdere ontsnappingen in het afgelopen decennium veel sneller was met communicatie naar buiten. Dit keer kwam het eerste officiële bericht pas zeven uur na de ontsnapping. 

  1. Controles in zes gemeenten leren: huisvesting arbeidsmigranten nog vaak niet op orde
    PREMIUM

    Huisbazen hardleers: huisves­ting arbeidsmi­gran­ten in regio blijft slecht

    HAAREN - Werkgevers, uitzendbureaus en huisjesmelkers leren te weinig van controles naar de woon- en werkomstandigheden van arbeidsmigranten. Keer op keer blijkt dat de brandveiligheid niet in orde is, er te veel Oost-Europeanen in één huis wonen of dat ze niet ingeschreven staan bij de gemeente. In de belabberdste gevallen komen al die misstanden voor in één pand. ,,We komen steeds weer dezelfde overtredingen tegen”, stelt Fred Emmerik van Kenniscentrum Handhaving van de Vereniging Nederlandse Gemeenten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch