Volledig scherm
Het gemeentekantoor in Vught. © Marc Bolsius

Van Beuningenpenning voor Anja van Mackelenbergh-Olijslagers

VUGHT - Vanwege de doorslaggevende rol die ze speelde bij een groot aantal muzikale initiatieven, heeft de gemeente Vught Anja van Mackelenbergh-Olijslagers onderscheiden met de Van Beuningenpenning.

Van Mackelenbergh-Olijslagers werkt sinds augustus 1981 op het Maurick College als muziek- en CKV docent en is de grote initiator van het jaarlijkse Maurick Muziekconcours, dat dit jaar voor de 26e keer werd gehouden.

De laatste vijftien jaar hebben de winnaars van het Maurick Muziekconcours de gelegenheid gekregen op te treden bij onder meer nieuwjaarsrecepties en de lintjesregen van de gemeente Vught en de nieuwjaarsconcerten van het Vughts Mannenkoor. Ook kregen sommige winnaars als prijs optredens in theater De Speeldoos. Zo hielp Van Mackelenbergh-Olijslagers hen volgens de gemeente om de weg naar professionele podia te vinden.

Verder heeft ze oog voor talent: ‘op een zeer betrokken wijze begeleidt ze de leerlingen,’ schrijft de gemeente Vught in de bekendmaking van de onderscheiding. Daarmee heeft Van Mackelenbergh-Olijslagers volgens de gemeente ‘een veel grotere inzet getoond, dan haar functie vereist’.

Ook in het verenigingsleven is mevrouw Van Mackelenbergh actief. Van november 2009 tot en met juli 2015 was zij bestuurslid van ABZ, van januari 2013 tot en met december 2017 was ze dirigent van het smartlappenkoor Onbekrommert uit Cromvoirt en sinds 2014 is ze voorzitter van het Filharmonisch Orkest ’s-Hertogenbosch.

De Van Beuningenpenning wordt toegekend aan mensen of organisaties die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor Vught. Of die een bijzondere plaats innemen op maatschappelijk, cultureel of sportgebied. Bij de onderscheiding horen een legpenning in brons en een oorkonde.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch