Volledig scherm
Riet en Wim van Dal. © Familie van Dal

Van Curaçao naar Australië en weer terug naar Nederland: Wim en Riet zijn 60 jaar getrouwd

DEN BOSCH – Het was in 1956 in de Orthen toen Wim van Dal en Riet van Dal – van Gogh elkaar leerden kennen. Van een relatie kwam het nog niet, omdat Wim naar Curaçao moest om zijn diensttijd te voldoen. Ze bleven elkaar wel schrijven. Toen Wim eenmaal terug was in Nederland, sloegen de vonken over.

Op 14 maart 1959 stapten Wim en Riet in het huwelijksbootje. Drie dagen na de bruiloft emigreerden ze naar Australië, waar ze hun eigen huis bouwden. Wim werkte op een boerderij, in een nylonfabriek, maar had daarnaast ook een eigen bedrijf. Het koppel kreeg er drie zoons en een dochter.

In 1966 vond het gezin het tijd om terug naar Nederland te gaan. Ze trokken in bij de moeder van Riet in Orthen. Later vonden ze een eigen huis, ook in de Orthen. Na 7 jaar verhuisden ze naar Kruiskamp, waar ze ongeveer 25 jaar hebben gewoond. Sinds 11 jaar wonen ze aan de Derde Haren in Den Bosch.

Eenmaal terug in eigen land ging Wim aan de slag bij De Kruithoorn, om na enkele weken een carrièreswitch te maken. Hij werd buschauffeur. Riet was huismoeder en maakte in de avonduren schoon op de Piersonschool en bij Bracona.

Het koppel heeft zeven kleinkinderen. Het eerste achterkleinkind wordt komende zomer verwacht.

 1. Debat Brabants Dagblad over ambities en lef in de stad

  Debat Brabants Dagblad over ambities en lef in de stad

  DEN BOSCH - ‘Geen visie, geen lef en geen dynamiek’, zo luidde de kop boven een artikel medio januari in het Brabants Dagblad. Een opiniestuk met als kern dat de vaart uit het aangeharkte Den Bosch is en het de stad aan doortastendheid ontbreekt. De stad heeft nieuwe idealen en ambities nodig, wat zijn die dan en hoe moeten die gerealiseerd worden? Daar houdt het Brabants Dagblad op woensdag 27 maart (vanaf 20.00) uur in de Verkadefabriek een debat over.
 2. Brutale ontsnapte crimineel uit Rosmalen daagt OM uit en wil zaak schietpartij heropenen
  Video

  Brutale ontsnapte crimineel uit Rosmalen daagt OM uit en wil zaak schietpar­tij heropenen

  ROSMALEN - De voortvluchtige crimineel Shahin Gheiybe (35) voert de strijd tegen de Nederlandse autoriteiten verder op. De voor poging tot moord veroordeelde Rosmalenaar laat vanuit Iran weten dat hij samen met zijn familie een advocaat in de arm gaat nemen met als einddoel de zaak te heropenen. ,,Ik wil mijn onschuld bewijzen”, meldt Gheiybe vanuit zijn geheime verblijfadres aan het Brabants Dagblad.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch