Volledig scherm
Riet en Wim van Dal. © Familie van Dal

Van Curaçao naar Australië en weer terug naar Nederland: Wim en Riet zijn 60 jaar getrouwd

DEN BOSCH – Het was in 1956 in de Orthen toen Wim van Dal en Riet van Dal – van Gogh elkaar leerden kennen. Van een relatie kwam het nog niet, omdat Wim naar Curaçao moest om zijn diensttijd te voldoen. Ze bleven elkaar wel schrijven. Toen Wim eenmaal terug was in Nederland, sloegen de vonken over.

Op 14 maart 1959 stapten Wim en Riet in het huwelijksbootje. Drie dagen na de bruiloft emigreerden ze naar Australië, waar ze hun eigen huis bouwden. Wim werkte op een boerderij, in een nylonfabriek, maar had daarnaast ook een eigen bedrijf. Het koppel kreeg er drie zoons en een dochter.

In 1966 vond het gezin het tijd om terug naar Nederland te gaan. Ze trokken in bij de moeder van Riet in Orthen. Later vonden ze een eigen huis, ook in de Orthen. Na 7 jaar verhuisden ze naar Kruiskamp, waar ze ongeveer 25 jaar hebben gewoond. Sinds 11 jaar wonen ze aan de Derde Haren in Den Bosch.

Eenmaal terug in eigen land ging Wim aan de slag bij De Kruithoorn, om na enkele weken een carrièreswitch te maken. Hij werd buschauffeur. Riet was huismoeder en maakte in de avonduren schoon op de Piersonschool en bij Bracona.

Het koppel heeft zeven kleinkinderen. Het eerste achterkleinkind wordt komende zomer verwacht.

 1. Boxtel heeft de eerste Duncan-baby: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  Boxtel heeft de eerste Duncan-ba­by: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  DEN BOSCH/BOXTEL - Als de vliezen breken tijdens de eerste halve finale en je eerste kindje vervolgens geboren wordt op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival, kan het bijna niet anders dan dat de naam Duncan blijft hangen. Kersverse ouders Janske en Martijn van Dinther uit Boxtel besloten dan ook snel na de winst van Duncan Laurence, om hun pasgeborene om te dopen tot Hank Duncan Lucas van Dinther. ,,Maar we zijn geen mega-songfestival fans hoor!”
 2. Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch
  PREMIUM

  Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch

  DEN BOSCH - De (internationale) Ridderorde van het Heilig Graf van Jerusalem stamt uit de tijd van de kruistochten, maar leeft anno 2019 nog altijd voort. Zo nu en dan ontvangen nieuwe leden -de zogeheten novieten- de Investituur. Iets wat telkens gepaard gaat met groot ceremonieel vertoon. Zaterdag in de Sint-Jan, in het bijzijn van enkele gedistingeerde buitenlandse gasten, een tiental bisschoppen én kardinaal Simonis, zeg maar de hoogste ‘baas’ van de Nederlandse rooms-katholieke kerk.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch