Volledig scherm
© Thinkstock

Van Neynsel doorbreekt taboe en laat werknemers over geldzorgen praten

DEN BOSCH - Zorgorganisatie Van Neynsel wil een taboe doorbreken en biedt medewerkers de komende maanden de gelegenheid om te praten over hun financiële problemen en zorgen.  

Dat gebeurt in het kader van de Sterk in je werk-week. Van 19 tot en met 23 november organiseren 46 zorg- en welzijnsorganisaties allerlei activiteiten voor medewerkers in de zorg.  Activiteiten onder meer om fit en gezond aan het werk te blijven.

Van Neynsel reageert met het plan op landelijke cijfers, onder andere van het Nibud, dat ondanks de flink groeiende economie veel mensen nog geldzorgen hebben. En dat kunnen dus best een aantal eigen werknemers zijn, denken ze bij van Neynsel.  ,,Mensen denken vaak ten onrechte dat hun werkgever alleen behulpzaam is als ze goed presteren. Wij willen juist meedenken als iemand financiële zorgen heeft”,  zegt  adviseur P & O Jeroen van Wanrooij.  ,,Geldzorgen hebben een grote impact op onze gezondheid. Piekeren, minder geconcentreerd je werk kunnen doen, stress. Door niets te doen verslechtert de situatie", is de ervaring. 

Van Neynsel stelt vanaf 19 november drie maanden lang een telefoonnummer beschikbaar voor medewerkers waarmee zij met een extern adviseur in contact kunnen komen, zodat de privacy gewaarborgd is. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch