Volledig scherm
PREMIUM
Christian van Doorn (l) en Maurice Libregts in het honk van COERS aan het Emmaplein in Den Bosch dat het midden houdt tussen kantoor en clubhuis. © Marc Bolsius

Vanaf loopfietsjesleeftijd in spoor van Vuelta tijdens wielerfestival COERS

DEN BOSCH - Over een week wordt bekend hoe de renners van de Vuelta door Den Bosch rijden, een paar dagen later sluit de Ideeënbox met plannen voor randactiviteiten. Als het aan de mannen van wielervereniging COERS ligt, krijgt de stad de komende drie jaar weer een eigen wielerwedstrijd.

Met vier renners sterk maakte COERS afgelopen maand zijn opwachting bij de openstelling van de Vuelta-Ideeënbox op het Bossche Stadskantoor (tot 1 november). Daar dropte Christian van Doorn (38) als eerste een idee. 

  1. FC Den Bosch over stilleggen wedstrijd: ’Tegenstander met regelmaat getrakteerd op kraaienconcert’
    PREMIUM

    FC Den Bosch over stilleggen wedstrijd: ’Tegenstan­der met regelmaat getrak­teerd op kraaiencon­cert’

    DEN BOSCH - Het is onduidelijk of het gaat om dezelfde mannen. Zeker is dat supporters van FC Den Bosch tijdens de intocht van Sinterklaas met leuzen en een spandoek pleitten voor Zwarte Piet. En het staat vast dat aanhangers van FC Den Bosch er enkele uren later (met spandoek) in het stadion voor zorgden dat de scheidsrechter de wedstrijd tegen Excelsior een poosje staakte.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch