Volledig scherm
Vernielingen in Helvoirt © Bart Meesters/Meesters Multi Media

Vandalen houden huis in Helvoirt: palen uit grond getrokken, verkeersborden omver

HELVOIRT - In Helvoirt zijn in de nacht van zondag op maandag diverse vernielingen gepleegd langs het Drongelense Kanaal ter hoogte van de Magriet in Helvoirt.

Rond kwart over twaalf in de nacht kreeg de brandweer van Cromvoirt de melding van een buitenbrand aan de Magriet in Helvoirt.

Bij aankomst van de brandweer stond de bekabeling van een lantaarnpaal die langs de weg lag in brand. De lantaarnpaal lag in meerdere stukken langs de weg.

Verder waren ter hoogte van de brug diverse schrikhekken verdwenen, lagen verkeersborden omver, waren palen langs de weg uit de grond getrokken. Een van de palen werd door de brandweer in het kanaal gevonden.

De brandweer heeft de paal uit het water gehaald en vanwege de verkeersveiligheid terug geplaatst. De andere palen en schrikhekken waren verdwenen.

Het word niet uitgesloten dat dezeook in het water van het kanaal liggen. De brandweer heeft de gemeente ter plaatse gevraagd om de elektriciteit van de overblijfselen van de lantaarnpaal te halen.

Wie er achter de diverse vernielingen zit is niet bekend. De vernielingen leveren gevaarlijke situaties op voor het verkeer. De brandweer keerde na wat palen terug te hebben geplaatst, en de lantaarnpaal gecontroleerd te hebben terug naar de kazerne.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch