Volledig scherm
PREMIUM
Veda op haar slaap/woonkamer © Roel van der Aa

Veda (20) kijkt vooruit, maar heel voorzichtig: ‘Als jong kind had ik al geen dromen, ik wist dat ik dood wilde’

Veda Pelzer (20) werkte mee aan een documentaire over de doodswens die vanaf haar elfde haar leven beheerst. Ze kreeg er veel positieve reacties op. ,,Het is ook nooit klaar, spreken over dit onderwerp.”

De dag na de uitzending was ze total loss, uitgeput. Ze heeft de hele donderdag geslapen. BNN/VARA zond de documentaire van Jessica Villerius op woensdagavond 24 april uit en Veda en een aantal begeleiders waren die avond in de Amsterdamse studio omdat BNN/VARA er een thema-uitzending van had gemaakt met een tafelgesprek na afloop. Aan tafel ook andere jongeren die ervaring hebben met doodswensen.

 1. Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’
  PREMIUM

  Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’

  VUGHT - Het begon met kleinschalige streekmarkten en enkele honderden belangstellenden. Afgelopen weekend genoten zo’n twee en een half duizend bezoekers van het Hoge Bomen Festival op Fort Isabella in Vught. Het voormalige kazerneterrein ontpopt zich niet alleen als een bijzondere plek om te wonen en te werken maar brengt ook steeds meer vertier. Mét respect voor de kwetsbare natuur, volgens de Isabella Groep. De Vughtse natuurvereniging NMV is ‘waakzaam’.
 2. Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaarzen cheque op voor Foundation
  video

  Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaar­zen cheque op voor Foundation

  VUGHT - Het contrast was groot, zondagochtend rond half acht bij het Feel Fit Center. De anders zo energieke Maarten van der Weijden had de slaap nog in z'n ogen, terwijl alles om hem heen één kolkende massa was. Het fenomeen uit Waspik was getuige van de hectische laatste kilometers die drie clubs bij elkaar zwommen tijdens een 12-uurs zwemmarathon. Een activiteit in het kader van het gouden jubileum van De Dommelbaarzen. De opbrengst van 5201 euro komt ten goede aan zijn Foundation die het geld weer doorgeeft aan KiKa.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch