Vervoerders wachten tot ze met hun varkens naar het slachthuis van Vion in Boxtel mogen brengen. Een aantal transporteurs kregen deze week boetes, maar de NVWA maakt niet bekend om welke bedrijven het gaat.
Volledig scherm
Vervoerders wachten tot ze met hun varkens naar het slachthuis van Vion in Boxtel mogen brengen. Een aantal transporteurs kregen deze week boetes, maar de NVWA maakt niet bekend om welke bedrijven het gaat. © Wim Kuipers/BD

Veewagens wachten in volle zon voor slachthuis: boete voor vervoerders van oververhitte varkens en schapen

DEN BOSCH - Controleurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) deelden afgelopen dagen boetes uit aan veetransporteurs die het hitteplan met voeten traden. ,,Over het algemeen hielden de bedrijven zich aan de regels om hittestress bij dieren te voorkomen, maar in een aantal gevallen ging het toch mis”, zegt NVWA-woordvoerder Tjitte Mastenbroek. 

  1. Veroorzaker (31) dodelijk ongeluk weer voor de rechter: ‘Ik ben dom geweest’
    PREMIUM

    Veroorza­ker (31) dodelijk ongeluk weer voor de rechter: ‘Ik ben dom geweest’

    DEN BOSCH - ,,Het rijbewijs is heilig voor meneer.’’ Dat zegt advocaat Serra van de Kamp over de Rosmalenaar (31) die deze dag terecht staat bij politierechter Van Vliet. Hij zit zo'n vier maanden zonder rijbewijs na een incident in Berlicum. Eind 2015 werd hem een rijontzegging van vier jaar opgelegd en een celstraf van vijftien maanden waarvan drie maanden voorwaardelijk. De man werd veroordeeld voor een dodelijk ongeluk op de Empelseweg.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch