De brilkaaiman is een beschermde diersoort. Volgens de rechtbank had veilinghuis Korst-Van de Hoeff Veilingen-taxaties dat moeten beseffen toen een particulier een opgezette brilkaaiman wilde laten veilen.
Volledig scherm
PREMIUM
De brilkaaiman is een beschermde diersoort. Volgens de rechtbank had veilinghuis Korst-Van de Hoeff Veilingen-taxaties dat moeten beseffen toen een particulier een opgezette brilkaaiman wilde laten veilen. © ADN Beeldredactie

Veilinghuis betrapt bij controle: rechtszaak over geplande verkoop van beschermde opgezette dieren

DEN BOSCH - Het Bossche veilinghuis Korst-Van der Hoeff Veilingen-Taxaties had enkele opgezette krokodillen, schildpadden en wat zwart koraal willen veilen. Maar medewerkers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit staken daar een stokje voor. ,,Ik heb mijn lesje geleerd’’, zei directeur Rob van der Hoeff dinsdag tijdens een rechtszaak. 

  1. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
    Mijn bevalling

    Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

    Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch