Verbindingsweg tussen A59 en A2 weer vrij, gekantelde vrachtwagen vol drank geborgen

VideoDEN BOSCH - Een vrachtwagen is gekanteld op de A59 ter hoogte van knooppunt Hintham bij Den Bosch. De verbindingsweg tussen de A59 en de A2 was het grootste gedeelte van de ochtend afgesloten, maar is inmiddels weer vrij.  De truck was geladen met drank en parfum.

De A59 in de richting van Oss is ook vrijgegeven.

Door nog onbekende oorzaak verloor de chauffeur rond 01.40 uur woensdagochtend de macht over het stuur, kwam tegen de de vangrail en kantelde vervolgens. De chauffeur raakte daarbij gewond. Een traumahelikopter werd opgeroepen. De man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De truck lag aan de linkerkant van de weg, maar is inmiddels geborgen. 

De berging van het voertuig met Bulgaars kenteken nam woensdagochtend uren in beslag. Ook was de vangrail over een lengte van circa 100 meter vernield.

Volledig scherm
Vrachtwagen gekanteld op de A59. Weg dicht. © Meesters Multimedia/ Bart Meesters
Volledig scherm
Vrachtwagen gekanteld op de A59. Weg dicht. © Meesters Multi Media/Bart Meesters
Volledig scherm
De drank in de vrachtwagen raakte ook beschadigd bij het ongeval. © Meesters Multimedia / Bart Meesters
  1. Controles in zes gemeenten leren: huisvesting arbeidsmigranten nog vaak niet op orde
    PREMIUM

    Huisbazen hardleers: huisves­ting arbeidsmi­gran­ten in regio blijft slecht

    HAAREN - Werkgevers, uitzendbureaus en huisjesmelkers leren te weinig van controles naar de woon- en werkomstandigheden van arbeidsmigranten. Keer op keer blijkt dat de brandveiligheid niet in orde is, er te veel Oost-Europeanen in één huis wonen of dat ze niet ingeschreven staan bij de gemeente. In de belabberdste gevallen komen al die misstanden voor in één pand. ,,We komen steeds weer dezelfde overtredingen tegen”, stelt Fred Emmerik van Kenniscentrum Handhaving van de Vereniging Nederlandse Gemeenten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch