Loos alarm bij UWV in Den Bosch
Volledig scherm
Loos alarm bij UWV in Den Bosch © Bart Meesters

Verdachte van bommelding UWV in Den Bosch is 48-jarige man uit Veldhoven

videoDEN BOSCH / VELDHOVEN - De man die donderdagmiddag werd aangehouden nadat hij een valse bommelding deed in het pand van het UWV in Den Bosch, is een 48-jarige man uit Veldhoven. Dat laat de politie vrijdag weten.

De man kwam rond 16.00 uur het UWV binnengelopen en riep dat hij een bom bij zich had. Daarop werd er groot alarm geslagen. Het pand aan de Magistratenlaan werd direct ontruimd.

Van een mogelijk explosief bleek echter geen sprake. De Veldhovenaar werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij zit nog steeds vast.

,,Wij onderzoeken zijn persoonlijke achtergronden en het motief voor de melding’', meldt de politie.

Bommelding blijkt loos alarm, bekijk hier de video

 1. Nepverpleegkundige had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicitatie lopen
  PREMIUM

  Nepver­pleeg­kun­di­ge had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicita­tie lopen

  DEN BOSCH - Kort nadat de Bossche nepverpleegkundige begin april bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis was ontslagen, had hij alweer een sollicitatieprocedure lopen bij een welzijnsinstelling. Naar nu blijkt deed het JBZ pas op 14 mei - dat was zo’n zes weken na zijn ontslag - bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg een ‘melding van disfunctioneren’. Dat had volgens de regels binnen drie dagen moeten gebeuren.
 2. Woontorens van zeventig meter hoog rond waterplein met nieuwe lage Diezebrug in Bossche Stadsdelta
  PREMIUM
  UPDATE

  Woontorens van zeventig meter hoog rond waterplein met nieuwe lage Diezebrug in Bossche Stadsdelta

  DEN BOSCH - Nu een nietszeggend stukje Dieze in een redelijk troosteloze omgeving. Daar gaat verandering in komen. Een waterplein met een nieuwe lage Diezebrug moet de blikvanger van de Stadsdelta aan de Dieze in Den Bosch worden. Met daaromheen op de Kop van het Zand en Orthenpoort-Zuid torenflats van zeventig meter hoog en in totaal 1300 woningen. De Tramkade blijft voor een deel de speeltuin voor creatievelingen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch