Volledig scherm
Chip 'n Dale in de Hinthamerstraat © GoogleStreetview

Verkoop softdrugs in coffeeshop Chip ’n Dale Den Bosch niet langer gedoogd

DEN BOSCH - Burgemeester Ton Rombouts heeft vrijdag besloten dat coffeeshop Chip 'n Dale in de Hinthamerstraat in Den Bosch niet langer softdrugs mag verkopen.

De burgemeester nam de beslissing omdat de politie hem liet weten dat er op dit moment een strafrechtelijk onderzoek loopt. Daarin is ook Chip ’n Dale onderzocht.  Waar precies onderzoek naar wordt gedaan, is niet bekend, maar tijdens het onderzoek wil Rombouts de verkoop van softdrugs niet gedogen.

Een paar jaar geleden, in 2014, moest de coffeeshop dicht. Burgemeester Rombouts besloot toen om de coffeeshop geen nieuwe exploitatievergunning te geven. De reden van de weigering werd nooit bekend gemaakt. 

De in juli 2015 door een kogelregen getroffen coffeeshop mocht in april 2016 weer open. Sinds juli 2016 mocht er weer softdrugs worden verkocht. De coffeeshop vroeg toen een vergunning aan en er bleken toen geen ernstige bezwaren te bestaan om de vergunning te verlenen. 

 1. Automobilist bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

  Automobi­list bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

  DEN BOSCH - In en rond het Bossche station zijn tientallen beveiligingscamera’s geïnstalleerd. Een van die camera’s filmde op 25 juni een ongeluk op de rotonde voor het station. Een auto botste tegen een fietsster die voorrang had. Zij vloog enkele meters door de lucht en belande op het asfalt. De automobilist reed door. De 20-jarige Bosschenaar werd aangehouden dankzij het opgenomen kenteken. Hij stond deze week terecht bij politierechter H. Slaar.
 2. ‘Wat sneu dat dit overblijft van het burgemeesterslek in Den Bosch’
  PREMIUM

  ‘Wat sneu dat dit overblijft van het burgemees­ter­slek in Den Bosch’

  DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de Bossche fractievoorzitter Sjef van Creij (Gewoon-geDREVEN) ervan in juli 2017 vertrouwelijke informatie rond de burgemeestersbenoeming te hebben ‘verstrekt of bevestigd’ aan gemeenteraadslid Will Hoeben (De Bossche Groenen). Al eerder werd bekend dat het OM Van Creij ervan verdenkt de naam van de nummer één van de vertrouwenscommissie te hebben ‘verstrekt of bevestigd’ aan toenmalig wethouder Jos van Son.
 3. Dial Q Filmquiz in De Verkadefabriek: 'Je hebt al snel een punt’

  Dial Q Filmquiz in De Verkadefa­briek: 'Je hebt al snel een punt’

  DEN BOSCH - Zin om ruim twee uur de kennis van films te testen? Dat kan op 25 oktober in de Bossche Verkadefabriek tijdens de Dial Q Filmquiz. Het is een knipoog naar het tv-programma ‘Voor een briefkaart op de eerste rang’. Daarin liet presentator Bob Bouma (‘Lieve dames, beste heren’) twee kandidaten reageren op fragmenten uit oude en actuele speelfilms. ,,Maar de Dial Q Filmquiz is eerder een interactief filmprogramma dan een eenzijdig vragenvuur’’, zegt Paul Luiken.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch