Vernieuwd ‘Kamp Vught’ grijpt je nóg meer bij de strot

Bevrijding 75 jaarVUGHT - Nog voordat koning Willem-Alexander het vernieuwde herinneringscentrum Nationaal Monument Kamp Vught op woensdag 27 november opent, kreeg het Brabants Dagblad maandag een sneak preview. Door ruim tweehonderd objecten toe te voegen, licht, geluid en zelfs geur komen de vele verhalen nóg meer tot leven, grijpen je bij de strot én zetten aan tot nadenken.

Zomer 1942. Vrachtwagens met bouwmaterialen arriveren. Tegenover de IJzeren Man in Vught wordt een ‘kazerne’ gebouwd..., denken omwonenden. Pas als het terrein wordt omheind met prikkeldraad, er wachttorens worden gebouwd, wordt duidelijk wat er echt aan de hand is. ‘Konzentrationslager Herzogenbusch’ is een feit. In januari 1943 arriveren de eersten van in totaal bijna 32.000 gevangenen.

  1. Supportersbus FC Den Bosch gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’, fans woedend op politie
    PREMIUM

    Supporters­bus FC Den Bosch gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’, fans woedend op politie

    DEN BOSCH/BREDA - ‘Een kansloze actie van de politie’ noemt de supportersclub van FC Den Bosch de fouillering van tientallen supporters vrijdagavond in het cellencomplex in Breda. Na een tip had de politie sterke vermoedens dat de harde kern van plan was ‘flink drugs te gaan gebruiken’ tijdens de wedstrijd. Een volle supportersbus op weg naar NAC Breda werd naar het politiebureau geleid, maar daar bleek dat niemand iets op zak had.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch