Jos van Son en advocaat Esther Vroegh blikken terug op de veroordeling van Van Son.
Volledig scherm
PREMIUM
Jos van Son en advocaat Esther Vroegh blikken terug op de veroordeling van Van Son. © Roel van der Aa

Veroordeelde wethouder Jos van Son over de dagen van vernedering

Door de recherche voelt hij zich gekleineerd en geïntimideerd. Door justitie voelt hij zich geslachtofferd. En door toenmalig burgemeester Rombouts voelt hij zich in het verdachtenbankje geduwd: ,,Rombouts is aimabel naar buiten, haatdragend naar binnen.” De Bossche oud-wethouder Jos van Son vertelt zijn verhaal over zijn veroordeling voor het lekken van informatie over de burgemeestersbenoeming.

 1. Woningen in het hart van klein Silicon Valley in Den Bosch om jongeren te verleiden
  PREMIUM

  Woningen in het hart van klein Silicon Valley in Den Bosch om jongeren te verleiden

  DEN BOSCH - Als je als Den Bosch de ambities hebt om ICT-hart van Nederland te worden, moeten ook jongeren verleid worden om naar klein Silicon Valley op het Grenco-terrein achter het station te komen. En juist daar zijn 100 tot 150 woningen, horecavoorzieningen én ontmoetingsruimten voor nodig. ,,Geen tijdelijke woningen, maar woningen waar jongeren tijdelijk wonen’’, aldus wethouder Jan Hoskam van economische ontwikkeling.
 2. Taakstraffen voor Van Creij en Van Son voor lekken burgemeesterskandidaat Den Bosch
  Play
  VIDEO + UPDATE

  Taakstraf­fen voor Van Creij en Van Son voor lekken burgemees­ters­kan­di­daat Den Bosch

  DEN BOSCH - Gemeenteraadslid Sjef van Creij krijgt 60 uur taakstraf, waarvan 20 uur voorwaardelijk, voor het lekken van de naam van de burgemeesterskandidaat van Den Bosch. Ex-wethouder Jos van Son krijgt 40 uur taakstraf in de zaak rond het burgemeesterslek. Het vonnis is vanmiddag uitgesproken in de Bossche rechtbank. Eerder was tegen zowel Van Creij als Van Son 1000 euro boete geëist. De twee overwegen een hoger beroep.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch