Veroorzaker rent weg na heftig ongeluk met vier auto's op A59 bij Den Bosch

VIDEODEN BOSCH - Vier auto's zijn in de nacht van zaterdag op zondag betrokken geraakt bij een ongeval op de A59. Alle voertuigen raakten zwaar beschadigd en de inzittenden van de auto waar het ongeluk mee begon, renden na het ongeval weg.

Het ongeval gebeurde iets voor 00.30 uur op de A59 vanuit de richting van Waalwijk richting Den Bosch, ter hoogte van de Rietveldenweg. Een rode auto botste achterop een grijze auto, waardoor laatstgenoemde auto over de snelweg tolde. Daarbij werden twee andere auto's, waaronder een taxi, geraakt.

Volledig scherm
De grijze auto werd geraakt door een rode auto © Meesters Multi Media

De weg lag na het ongeval bezaaid met brokstukken en de auto’s stonden dwars over de rijbanen. De politie sloot de weg enkele uren af zodat de hulpverleners veilig hun werk konden doen. Meerdere ambulances en brandweerwagens werden opgeroepen om naar het ongeval te komen, maar er bleek niemand zwaargewond te zijn.

Spoorloos

Snel nadat de politie ter plaatse was, bleken de inzittenden van de rode auto die het ongeval had veroorzaakt ervandoor te zijn gegaan. Volgens een getuige zou het gaan om twee mannen. Brandweer en politie zochten de omgeving van de snelweg af op zoek naar de inzittenden, want de politie was bang dat door de impact van het ongeval iemand ergens gewond kon liggen.

Met een speurhond en een warmtecamera werd er gezocht naar de inzittenden, maar er werd niemand gevonden. Later ging de politie naar het adres van de kentekenhouder, maar daar was hij niet. De man bleek volgens de politie verhuisd te zijn en is op zijn nieuwe adres aangetroffen. De politie heeft zijn identiteitskaart afgenomen en hem wordt het verlaten van de plek van het ongeval verweten.

Volledig scherm
Ook deze auto raakte zwaar beschadigd © Meesters Multi Media

Een bergingsbedrijf heeft alle voertuigen afgevoerd. De politie heeft het ongeval in onderzoek en probeert te achterhalen wie er in de auto hebben gezeten. De inzittenden van de overige voertuigen werden allemaal door de medewerkers van de ambulancedienst nagekeken en behandeld. Of er nog iemand is overgebracht naar het ziekenhuis, is niet bekend.

Na bijna twee uur werd de weg vrijgeven en konden de automobilisten die achter het ongeval stonden hun weg weer vervolgen.

Volledig scherm
De inzittenden van deze auto waren nergens meer te bekennen © Meesters Multi Media
Volledig scherm
De auto's raakten zwaar beschadigd © Meesters Multi Media

In samenwerking met indebuurt Den Bosch