Volledig scherm
Anne-Miep Vlasveld, Partij voor de Dieren © Partij voor de Dieren

Verrassing bij Partij voor de Dieren: Anne-Miep Vlasveld uit Tilburg gekozen met voorkeursstemmen

DEN BOSCH - Anne-Miep Vlasveld uit Tilburg heeft op basis van voorkeursstemmen een zetel in Provinciale Staten behaald. Dat kwam bij iedereen als een verrassing: bij haar eigen partij, maar ook bij burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch, die de officiële uitslag bekend maakte. Hij zag de stunt van Vlasveld in eerste instantie over het hoofd.

Vlasveld haalde ruim 5300 voorkeursstemmen, terwijl er ongeveer 4600 nodig zijn om op eigen kracht een zetel in de wacht te slepen. Dat aantal stak in het niet bij het aantal stemmen op Hans Smolders, lijstduwer van Forum voor Democratie. Hij haalde ruim 20.000 stemmen. Van Smolders werd al verwacht dat hij met gemak Provinciale Staten zou halen. Hij gaf aan zijn zetel ook in te willen gaan nemen.

  1. Badminton in blacklight: ‘De dropshots vallen net iets anders’

    Badminton in blacklight: ‘De dropshots vallen net iets anders’

    DEN BOSCH - Badminton in Nederland heeft -mede doordat wereldtoppers ontbreken- wel eens betere tijden gekend. De populariteit is tanende. Een uitvloeisel daarvan is dat de sport steeds vaker in verband wordt gebracht met ‘spruitjes en truttigheid’. Om tegenspel te bieden aan het ietwat suffige imago heeft badmintonvereniging De Maasshuttles iets ludieks bedacht: het organiseren van een blacklight toernooi. De fantasievariant vond zaterdagmiddag in Maaspoort Sports & Events gretig aftrek.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch