Volledig scherm
Bordje met huisregels tijdens het festival van het Levenslied op de Bossche Markt. © Marc Brink/BD

Vervolg drank-aanpak Levenslied Den Bosch onzeker: ‘Eerst evalueren’

DEN BOSCH - Het verbieden van eigen blikken bier of drank in glas tijdens het festival van het Levenslied is ‘heel goed’ gegaan. ,,Maar het is nog te vroeg om te zeggen dat we het volgend jaar weer zo doen. We willen het eerst evalueren’’, zegt Ivo Harmelen namens de organisatie van het evenement dat afgelopen weekend werd gehouden op Bossche Markt. 

Vooral vanwege de veiligheid hielden beveiligers bezoekers tegen die met eigen drank op het terrein wilden komen. De organisatie hoopte hiermee te voorkomen dat bezoekers of medewerkers (bij het afbreken van het festival) gewond zouden raken. Ook zou het meenemen van bier en drank ten koste gaan van de drankverkoop tijdens het gratis festival.  ,,Een aantal mensen probeerde toch om met grote tassen vol drank op het terrein te komen. Maar dat is dus niet gelukt. Ik ken geen precieze aantallen van onderschepte blikken en flesjes. Maar het heeft niet geleid tot incidenten’’, aldus Van Harmelen. 

 Bordjes met huisregels 

Aan de rand van de Markt waren bordjes  te zien met de ‘huisregels’. Behalve (alcoholhoudende) dranken waren evenmin grote tassen en rugzakken toegestaan. Ook werd gevraagd om niet in te gaan op provocerend gedrag. Verder meldde de organisatie niet verantwoordelijk te zijn voor ‘enige vorm van lichamelijk of geestelijk letsel als gevolg van het bezoek’. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch