Volledig scherm
PREMIUM
Het publiek krijgt tijdens het WK herhaaldelijk de kans zelf de boog te spannen, zoals hier vóór het stadhuis. © Chris Korsten

Vice-president IOC opent WK (para) handboogschieten in Den Bosch

DEN BOSCH - Het wereldkampioenschap handboogschieten is zaterdagmiddag vanaf het bordes van het stadhuis in Den Bosch geopend. Maandag gaat het grootste sportevenement dat dit jaar in Nederland op de kalender staat, op het terrein van rugbyclub The Dukes, van start met een kwalificatiereeks.

Terwijl Jan met de pet op de warenmarkt zijn gebruikelijke inkopen doet op deze stralende dag, klinken vanuit de verte aanzwellende sambaritmes die steeds dichterbij komen. Een deel van de Earthquake Brassband uit Rotterdam, omringd door jeugdige streetdancers, blijkt ervoor verantwoordelijk te zijn. Is dit een spontane actie van een creatief gezelschap dat stomtoevallig door de stad trekt? “Nee, nee, dit hoort allemaal bij de opening”, maakt een voorlichter van de gemeente duidelijk. Even later spreekt burgemeester Jack Mikkers het haastig toegestroomde publiek toe: “We rekenen de komende twee weken op minstens 40.000 bezoekers; bijna het gehele evenement, op de finales op de Parade na, is gratis toegankelijk. Daarnaast zijn er tal van nevenactiviteiten die het WK zullen omlijsten. Dit wordt dus smullen geblazen.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch