Vier afzonderlijke autobranden in Den Bosch

VIDEODEN BOSCH - Vier auto's zijn zondagavond afzonderlijk van elkaar in vlammen op gegaan in Den Bosch. Aan zowel de Plataanstraat, Zandzuigerstraat, Piccolo en aan de Veldwijkstraat was het raak. Drie van de vier meldingen kwamen binnen een uur binnen.

De eerste melding kwam om kwart voor tien van de Plataanstraat. Een geparkeerde auto vatte aan de voorzijde vlam. De eigenaar van de auto was net een half uur thuis. Mogelijk gaat het om een technisch mankement. 

Vijf voor half elf kwam er opnieuw een melding, dit keer aan de Zandzuigerstraat ter hoogte van het spoorviaduct. De auto was eerder op de avond in Veghel uitgebrand en vatte in Den Bosch opnieuw brand, achterop de wagen van het bergingsbedrijf onderweg naar het depot.

Tien minuten later kreeg de brandweer, die net klaar was met de vorige wagen, bericht dat er nóg een auto in brand stond aan de Piccolo. Ook hier ging het om een geparkeerde auto waar mogelijk een technisch mankement de boosdoener is. 

Rond 01.00 uur fietste een fietser langs de Veldwijkstraat en merkte op dat ook hier een auto in brand stond. Het brandende voertuig wat langs een woning geparkeerd stond zorgde voor meters hoge vlammen. Buurtbewoners wachtten de komst van de brandweer niet af en startten zelf met een bluspoging, die al snel werd overgenomen door de toegesnelde brandweer. De politie vermoedt dat de auto opzettelijk in brand is gezet.

Volledig scherm
Autobrand Veldwijkstraat Den Bosch © Meesters Multi Media / Bart Meesters
Volledig scherm
De brandweer gaat uit van een technisch mankement. © Bart Meesters Meesters Multi Media
Volledig scherm
De eigenaar van de auto was net een half uur thuis. © Bart Meesters Meesters Multi Media
Volledig scherm
De auto vatte opnieuw vlam. © Bart Meesters Meesters Multi Media

In samenwerking met indebuurt Den Bosch