Volledig scherm
Impressies van de nieuwe inrichting van NM Kamp Vught. © Perspekt Studio's

Vier ton van ‘vredefonds’ voor uitbreiding Nationaal Monument Kamp Vught

VUGHT - Met een schenking van vier ton van het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (vfonds) komt de uitbreiding en vernieuwing van NM Kamp Vught een flinke stap dichterbij. 

Michiel van Hattem, directeur vfonds; ,,Wij vinden het fijn dat met de steun van het vfonds NM Kamp Vught nog meer bezoekers kan ontvangen. De bewustwording van de nieuwe generatie is zeker in de jaren rond ’75 jaar vrijheid’ erg belangrijk.”

Bedrijfsleven

Het Vughtse herinneringsmuseum is startklaar voor de bouw maar heeft de begroting nog niet helemaal sluitend. In totaal is zo'n 4,1 miljoen euro nodig waarvan inmiddels 3,5 miljoen door overheden en fondsen is toegekend. In november 2019 wil NM Kamp Vught (her)openen. Directeur Jeroen van den Eijnde: ,,Dit is een forse stap vooruit maar we moeten nog een gat in onze begroting dichten. De komende tijd blijft spannend. Daarom zetten wij ook stappen richting het bedrijfsleven. Ik verwacht dat wij met ons verhaal ook een goede verbinding kunnen leggen met ondernemers.”

Mocht het ondanks de inspanningen echt niet lukken om het benodigde budget bij elkaar te harken dan stelt het vfonds nog eens 400.000 euro beschikbaar.

Volledig scherm
De te realiseren nieuwbouw gezien vanaf het fietspad aan de achterzijde van Kamp Vught. © Doepel Strijkers Architecten
  1. Burgemeesterslek: ‘Warrig politiek steekspel’ en ‘zaak die volledig is ontploft’
    PREMIUM

    Burgemees­ter­slek: ‘Warrig politiek steekspel’ en ‘zaak die volledig is ontploft’

    DEN BOSCH - Is het Bossche burgemeesterslek boven water? Voor het Openbaar Ministerie (OM) wel. Daarom hoorden ex-wethouder Jos van Son en gemeenteraadslid Sjef van Creij maandag tijdens een rechtszaak elk een boete van duizend euro tegen zich eisen. Rob van Huijgevoort, advocaat van Van Creij, sprak over ‘een warrig politiek steekspel’. Esther Vroegh, advocaat van Van Son, had het over een zaak die ‘volledig is ontploft’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch