Volledig scherm
De Bossche Hinthamerstraat. © Bart Gotink/BD

Vijf aangiften tegen gevaarlijk rijdende automobilist in Hinthamerstraat

DEN BOSCH - In totaal vijf personen hebben aangifte gedaan van gevaarlijk gedrag door de Bossche automobilist (23) die vrijdagmiddag werd aangehouden nadat hij een fietsster (24) in de Hinthamerstraat had aangereden.

Volgens de politie had de man met zijn auto meerdere levensgevaarlijke capriolen uitgehaald. Meerdere fietsers konden hem ontwijken. Nadat hij de fietsster had geschept ging hij er vandoor.

Aan het begin van de avond werd de man op de Merwedelaan aangehouden. Er waren aanwijzingen dat hij onder invloed was van drugs. Maar de afgenomen testen moeten nog worden onderzocht door het NFI. Zijn auto is nog steeds in beslag genomen voor technisch onderzoek.

Voorgeleid 

De automobilist die meerdere keren met de politie te maken kreeg vanwege agressief gedrag in het verkeer wordt vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

De politie heeft met meerdere getuigen gesproken. Een woordvoerder van de politie zei maandagochtend dat de politie niet specifiek op zoek is naar meer getuigen. ,,Maar we kunnen ons wel voorstellen dat er mensen getuige zijn geweest en dat het incident de nodige impact heeft gehad. Die mensen kunnen natuurlijk altijd nog met ons contact opnemen als ze toch hun verhaal kwijt willen, maar zeker ook als ze behoefte hebben aan slachtofferhulp.’’

In samenwerking met indebuurt Den Bosch