Benny Bouwman, eigenaar van winkel Barrique aan de Vughterstraat: Wees loyaal, koop lokaal.
Volledig scherm
Benny Bouwman, eigenaar van winkel Barrique aan de Vughterstraat: Wees loyaal, koop lokaal. © Olaf Smit

Voetbalclub OJC Rosmalen steunt lokale middenstand: ‘Een prachtig initiatief’

DEN BOSCH - Zo'n 2200 leden van voetbalvereniging OJC Rosmalen kunnen een verzoek van de vereniging verwachten om de lokale middenstanders te steunen die de omzetten zien kelderen tijdens de coronacrisis. ,,Wij willen niet alleen iets terug doen voor de sponsors maar ook degenen die ons niet sponsoren’’, zegt Roel van de Sande, lid van de sponsorcommissie. 

De campagne wordt gevoerd met  de kreet ’Wees loyaal, koop lokaal’. Deze slogan is al een poosje geleden door anderen bedacht en is al langere tijd te zien in andere delen van het land. Nieuw is dat de oproep wordt gedaan vanuit de sport. 

Andere sportverenigingen

,,Het is de bedoeling dat de leden van OJC Rosmalen binnenkort via  een mail het verzoek krijgen om bij het kopen van wat dan ook te denken aan de bedrijven en middenstanders in deze regio.’’ Dat zegt Nico van Beers, adviseur van het bedrijf Flag2Tag. Hij hoopt met Van de Sande dat ook andere sportverenigingen in Nederland een vergelijkbare oproep aan hun leden doen. 

Stickers 

Het is de bedoeling dat onder meer met stickers aandacht wordt gevraagd voor de campagne. Dat gebeurt ook met speciale gevelreclame. Benny Bouwman hing donderdagochtend een mededeling  aan de gevel van zijn zaak  Barrique Culinair & Cadeau in de Bossche Vughterstraat. Hij behoort tot de sponsors van OJC Rosmalen. Bouwman: ,,Het is een prachtige initiatief. We hebben de aandacht echt nodig. We willen van de daken schreeuwen dat niet alleen horeca het lastig heeft, maar alle kleine lokale zelfstandigen.’’ 

  1. 
Met een knipoog, maar basketbalclub Heroes gaat afhaken sponsors niet accepteren
    PREMIUM

    Met een knipoog, maar basketbal­club Heroes gaat afhaken sponsors niet accepteren

    DEN BOSCH - Leuk, een basketbalwedstrijd kijken én netwerken. Minder leuk: bedrijven hebben er door corona geen geld meer voor. En dat ‘accepteert’ basketbalclub Heroes niet. ,,We geven de bedrijven tóch twee stoelen en ze bepalen zelf wat ze die stoelen waard vinden.’’ Bovendien geeft de club van Bob van Oosterhout 250 seizoenkaarten weg aan kinderen uit gezinnen die door corona getroffen zijn.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch