In Friesland boorden ze recent met een speciaal daarop afgestemde heimachine de palen voor de geleiderails schuin de grond in. Bomen en kabels en leidingen bleven daardoor ongemoeid.
Volledig scherm
PREMIUM
In Friesland boorden ze recent met een speciaal daarop afgestemde heimachine de palen voor de geleiderails schuin de grond in. Bomen en kabels en leidingen bleven daardoor ongemoeid. © Fonger de Vlas

Volgt Brabant de primeur van Friesland? Geleiderails plaatsen langs de N65 zonder bomen te kappen

VUGHT - De 128 bomen die zouden moeten wijken voor geleiderails langs de nieuwe N65 kunnen mogelijk toch blijven staan. Sinds kort bestaat er namelijk een innovatieve manier om deze houten geleiderails aan te brengen, zonder bomen te hoeven kappen. Friesland had recent de primeur. De provincie Noord-Brabant onderzoekt of dit ook langs de N65 kan.

  1. Flinke zak geld voor dijkverzwaring van de Maas, op sommige plaatsen worden ze zelfs 1 meter hoger
    PREMIUM

    Flinke zak geld voor dijkverzwa­ring van de Maas, op sommige plaatsen worden ze zelfs 1 meter hoger

    DEN BOSCH - De miljoenen vliegen in 2023 over de toonbank bij waterschap Aa en Maas. Er wordt volgend jaar maar liefst 148 miljoen euro gebruikt voor grote projecten. Het geld is bikkelhard nodig om onder meer dure projecten zoals de dijkverbetering van de Maas uit te voeren. Maar ook andere klimaatmaatregelen zijn nodig én het rioolwater moet steeds schoner de zuivering verlaten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch