Buitenbaden hopen dat ze tijdens de huidige hittegolf nog iets goed kunnen maken van het seizoen, dat door corona wordt gedomineerd. (archieffoto)
Volledig scherm
Buitenbaden hopen dat ze tijdens de huidige hittegolf nog iets goed kunnen maken van het seizoen, dat door corona wordt gedomineerd. (archieffoto) © Marc Bolsius

Volle bak bij buitenbaden in de regio

VUGHT/BOXTEL - De coronacrisis mag de buitenbaden in de regio een stevige financiële knauw hebben gegeven, maar een weekendje hittegolf - en meer tropische temperaturen in het vooruitzicht - geeft de exploitanten weer goede moed. Bij diverse zwemcomplexen hing het bordje VOL bij de kassa. ,,Het is eindelijk weer gezellig druk”, zegt exploitant John Brusselers van recreatieplas De Langspier in Boxtel over de afgelopen dagen. 

 1. Grote internationale actie tegen drugsbende: 18 aanhoudingen, ook invallen in Kerkdriel en Den Bosch

  Grote internatio­na­le actie tegen drugsbende: 18 aanhoudin­gen, ook invallen in Kerkdriel en Den Bosch

  DEN BOSCH/KERKDRIEL - De politie van Den Haag heeft woensdagochtend samen met de politie in Spanje en België een grote internationale actie gehouden tegen een crimineel netwerk dat handelde in drugs. Er zijn invallen gedaan op tientallen locaties in Nederland, Spanje, België, Hongarije en Slowakije. Ook aan de Sleutelbloemstraat in Den Bosch en aan de Bulkseweg in Kerkdriel was de politie aanwezig.
 2. Miljoenenverlies met dank aan de Bossche Zomer lager, maar nog steeds erg groot
  PREMIUM

  Miljoenen­ver­lies met dank aan de Bossche Zomer lager, maar nog steeds erg groot

  DEN BOSCH - Tussen de 15 en 25 miljoen euro. Dat zou Den Bosch dit jaar verliezen aan de coronapandemie. Inmiddels is er meer duidelijkheid én geld van het Rijk. De rekening is fors bijgesteld, maar het verlies is nog altijd 5 tot 6 miljoen. Volgend jaar wordt een nadeel van 4 tot 10 miljoen verwacht. Wethouder Jan Hoskam van financiën: ,,Opluchting is een groot woord, maar het valt dus mee. Met dank aan de Bossche zomer.’’

In samenwerking met indebuurt Den Bosch