In de voormalige Mariakerk in Vught kunnen op veilige afstand van elkaar honderd mensen afscheid nemen van hun dierbare.
Volledig scherm
In de voormalige Mariakerk in Vught kunnen op veilige afstand van elkaar honderd mensen afscheid nemen van hun dierbare. © Olaf Smit

Voormalige Mariakerk tijdelijk in gebruik als afscheidscentrum ‘Kropholler’

VUGHT - De voormalige rooms-katholieke kerk Maria Middelares aller Genaden, oftewel Mariakerk, in Vught is tijdelijk omgedoopt tot ‘gebouw Kropholler’. Vanaf 1 juli neemt Bijnen Uitvaartzorg het rijksmonument in gebruik als locatie voor afscheidsdiensten.

 1. Bossche buurt wordt gek van drugsverslaafden: ‘Pizza door brievenbus gepropt en mes in tuin verstopt’
  PREMIUM

  Bossche buurt wordt gek van drugsver­slaaf­den: ‘Pizza door brievenbus gepropt en mes in tuin verstopt’

  DEN BOSCH - Je zult maar verslaafd zijn aan drank of drugs. En je zult maar wonen vlakbij het gebouw waar zij dag en nacht terechtkunnen voor opvang en onder toezicht drank en drugs mogen gebruiken. Bewoners in de omgeving van de vestiging van Novadic-Kentron aan de Bossche Oranje Nassaulaan zijn het beu en wanhopig. Volgens een woordvoerder van Novadic-Kentron wordt gezocht naar een oplossing. Maar de buurt is ongerust.
 2. Bossche verloskundige Jongmans geridderd voor geboortezorg rond Eindhoven

  Bossche verloskun­di­ge Jongmans geridderd voor geboorte­zorg rond Eindhoven

  DEN BOSCH/EINDHOVEN - Verloskundige Lidewijde Jongmans (64) uit Den Bosch stond in 37 jaar in het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven duizenden vrouwen en hun partners bij bij de geboorte van hun kind. Vrijdagmiddag nam ze afscheid en werd voor haar verdiensten voor de geboortezorg in de regio Zuidoost-Brabant geridderd. Burgemeeser Jack Mikkers van Den Bosch speldde haar in Veldhoven de versierselen op.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch