De opgravingen uit de Romeinse tijd op het sportveld in Vinkel.
Volledig scherm
De opgravingen uit de Romeinse tijd op het sportveld in Vinkel. © Olaf Smit

Voortaan kan EVVC terecht op eigen kunstgrasveld in Vinkel

VINKEL - Even leek een archeologische vondst roet in het eten te gooien. Maar zaterdag werd, met een welgemikte trap, dan toch het nieuwe kunstgrasveld van voetbalclub EVVC in Vinkel in gebruik genomen.

Na het openingsschot door het Bossche raadslid André Rotman, werd gestreden om de Maasdonk Cup, die uiteindelijk werd gewonnen door Nooit Gedacht uit Geffen.

Een paar maanden geleden leek het erop dat de vondst van een nederzetting uit de Romeinse tijd de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld van EVVC op sportpark De Zwaan flink zou vertragen.

Start seizoen

,,Maar de gemeente Den Bosch heeft constructief gehandeld’’, vindt clubvoorzitter Hans Brouwers. ,,Ze hebben echt met ons meegedacht en wilden, net als wij, vooruit zodat het nieuwe veld bij de start van het voetbalseizoen klaar zou zijn.’’

Verduurzamen

De gevonden nederzetting, niet uniek maar wel van behoorlijke omvang en goed bewaard gebleven, werd in kaart gebracht. Daarna kon de aanleg van het veld van start. Omdat er in de wintermaanden op het sportpark niet genoeg trainingscapaciteit was, moest de club in het verleden regelmatig uitwijken naar andere sportvelden om te trainen; dat is met de aanleg van dit veld opgelost.

Ook verduurzaming van het park is in één moeite mee doorgenomen. ,,Er zijn zonnepanelen gelegd en de bestaande verlichting is vervangen door energiezuinige ledverlichting’’, aldus de voorzitter. Tegelijkertijd met het veld in Vinkel faciliteerde de gemeente ook de aanleg van vier kunstgrasvelden bij andere verenigingen.

  1. Mee op de vuilniswagen of washandjes vouwen, ambtenaren Den Bosch springen bij in coronatijd
    PREMIUM

    Mee op de vuilniswa­gen of washandjes vouwen, ambtenaren Den Bosch springen bij in coronatijd

    DEN BOSCH - Een driedelig pak draagt Joost Ankone voor zijn werk bij de gemeente Den Bosch sowieso niet. Maar deze dagen van de coronacrisis hijst de projectleider en organisatieadviseur zich in een overall en andere beschermende kleding. Om een handje te helpen bij de Afvalstoffendienst. Niks geen computer en vergaderingen, maar achter de vuilniswagen. ,,Ik heb nu uren over en wil iets voor de stad doen.’’

In samenwerking met indebuurt Den Bosch