Volledig scherm
De opgravingen uit de Romeinse tijd op het sportveld in Vinkel. © Olaf Smit

Voortaan kan EVVC terecht op eigen kunstgrasveld in Vinkel

VINKEL - Even leek een archeologische vondst roet in het eten te gooien. Maar zaterdag werd, met een welgemikte trap, dan toch het nieuwe kunstgrasveld van voetbalclub EVVC in Vinkel in gebruik genomen.

Na het openingsschot door het Bossche raadslid André Rotman, werd gestreden om de Maasdonk Cup, die uiteindelijk werd gewonnen door Nooit Gedacht uit Geffen.

Een paar maanden geleden leek het erop dat de vondst van een nederzetting uit de Romeinse tijd de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld van EVVC op sportpark De Zwaan flink zou vertragen.

Start seizoen

,,Maar de gemeente Den Bosch heeft constructief gehandeld’’, vindt clubvoorzitter Hans Brouwers. ,,Ze hebben echt met ons meegedacht en wilden, net als wij, vooruit zodat het nieuwe veld bij de start van het voetbalseizoen klaar zou zijn.’’

Verduurzamen

De gevonden nederzetting, niet uniek maar wel van behoorlijke omvang en goed bewaard gebleven, werd in kaart gebracht. Daarna kon de aanleg van het veld van start. Omdat er in de wintermaanden op het sportpark niet genoeg trainingscapaciteit was, moest de club in het verleden regelmatig uitwijken naar andere sportvelden om te trainen; dat is met de aanleg van dit veld opgelost.

Ook verduurzaming van het park is in één moeite mee doorgenomen. ,,Er zijn zonnepanelen gelegd en de bestaande verlichting is vervangen door energiezuinige ledverlichting’’, aldus de voorzitter. Tegelijkertijd met het veld in Vinkel faciliteerde de gemeente ook de aanleg van vier kunstgrasvelden bij andere verenigingen.

 1. Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’
  PREMIUM

  Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’

  VUGHT - Het begon met kleinschalige streekmarkten en enkele honderden belangstellenden. Afgelopen weekend genoten zo’n twee en een half duizend bezoekers van het Hoge Bomen Festival op Fort Isabella in Vught. Het voormalige kazerneterrein ontpopt zich niet alleen als een bijzondere plek om te wonen en te werken maar brengt ook steeds meer vertier. Mét respect voor de kwetsbare natuur, volgens de Isabella Groep. De Vughtse natuurvereniging NMV is ‘waakzaam’.
 2. Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaarzen cheque op voor Foundation
  video

  Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaar­zen cheque op voor Foundation

  VUGHT - Het contrast was groot, zondagochtend rond half acht bij het Feel Fit Center. De anders zo energieke Maarten van der Weijden had de slaap nog in z'n ogen, terwijl alles om hem heen één kolkende massa was. Het fenomeen uit Waspik was getuige van de hectische laatste kilometers die drie clubs bij elkaar zwommen tijdens een 12-uurs zwemmarathon. Een activiteit in het kader van het gouden jubileum van De Dommelbaarzen. De opbrengst van 5201 euro komt ten goede aan zijn Foundation die het geld weer doorgeeft aan KiKa.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch