Volledig scherm
Vrijmarkt tijdens Koningsdag in de Bossche Hinthamerstraat. © Sandra Peerenboom

Voorzitter horecabranche bezorgd over stille Koningsnacht/dag in Bossche binnenstad

DEN BOSCH  - ,,Het zou heel jammer zijn als er volgend jaar tijdens Koningsnacht en Koningsdag minder live-optredens zijn op de Bossche Markt. Ik wil met de gemeente bespreken hoe je dat kunt voorkomen.’’ Dat zegt Bernard Kuenen, voorzitter van de Bossche afdeling van Koninklijke Horeca Nederland. 

Hij reageert desgevraagd op het bericht in het Brabants Dagblad over drie horeca-exploitanten die zijn gevestigd aan de Markt. Zij lieten maandag tijdens de raadsavond informeren en ontmoeten weten dat het voor hen ondoenlijk is om zonder subsidie te investeren in een muziekprogramma. Ook zou het ‘niet interessant zijn door stroperigheid en strengere regelgeving omtrent evenementen’.

Bevrijdingsdag

,,Een paar jaar geleden zijn activiteiten tijdens Bevrijdingsdag door de gemeente vanaf de Parade verhuisd naar de Pettelaarse Schans. Sindsdien is het die dag stil in het centrum. Gemeenteraadsleden hebben daar terecht over geklaagd. We moeten voorkomen dat het met Koningsnacht en Koningsdag dezelfde kant op gaat.”

Met vijf andere horeca-ondernemers betaalde Kuenen de Stichting Koningsdag ‘s-Hertogenbosch zes jaar om rond Koningsdag op de Parade extra bars te exploiteren. ,,Daar zijn we mee gestopt omdat we meer slechte dan goede jaren hadden‘’, aldus Kuenen. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch