Volledig scherm
Ook gebouw Veldzicht op landgoed Coudewater gaat gesloopt worden. © Annemiek Steenbekkers/BD

Vrienden Landgoed Coudewater heft zichzelf op

ROSMALEN - De stichting Vrienden van Landgoed Coudewater heeft zichzelf opgeheven. De stichting heeft altijd verzet tegen de huidige bebouwingsplannen van het landgoed. 

In een ultieme poging om de plannen tegen te houden, heeft de belangengroep dit jaar nog geprobeerd om eigenaar te worden van gebouwen op het terrein. Maar daartoe bleken de leden niet genegen of toe in staat ,,Ons voorstel tot overname van het bebouwde deel van Landgoed Coudewater heeft onvoldoende bijval gekregen en is niet haalbaar", schrijft de belangengroep in een brief aan de gemeenteraad en het college van B en W. 

Eerder had de vriendengroep ook aangekondigd om naar de rechter te stappen om de sloop van een aantal gebouwen te voorkomen. Maar ook dat heeft niets uitgehaald.  

Vergeten onderzoek

Die sloop kwam overigens wel enige tijd stil te liggen, maar om een heel andere reden. GGZ Coudewater, de aanvragen van de sloopvergunning, had verzuimd om een onderzoek in te stellen naar de aanwezigheid van zeldzame dieren. 

In de brief aan de gemeenteraad vraagt de vriendengroep nog wel aandacht voor haar standpunten om de doorkijk en openheid in het waardevolle gebied te bewaren. Daartoe moet onder meer minder en minder hoog worden gebouwd. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch