Vrouw (46) uit Oss omgekomen bij ongeval op A59 bij Rosmalen, 4 familieleden gewond

UPDATE en VIDEOROSMALEN - Op de A59 bij Rosmalen is in de nacht van vrijdag op zaterdag een auto van de weg geraakt. Daarbij is een 46-jarige vrouw uit Oss om het leven gekomen en zijn vier van haar familieleden gewond geraakt. 

Het ongeluk gebeurde rond 4.10 uur op de weg richting Oss ter hoogte van afrit Kruisstraat. De auto, met vijf inzittenden in totaal, raakte om een nog onbekende reden van de weg en kwam langs de parallelweg op de kop in de greppel terecht. 

De vrouw zat samen met haar 49-jarige man, twee zoons van 21 en 23 en 74-jarige schoonmoeder in het voertuig toen het ongeluk gebeurde. De oudste zoon zat achter het stuur. Hij had niet gedronken. Verkeersspecialisten onderzoeken de precieze toedracht van het ongeluk. De weg was daarvoor enkele uren afgesloten.

Snelweg dicht

Na het ongeval was de weg tussen Rosmalen-Oost en de afrit Kruisstraat afgesloten. Het verkeer moest binnendoor via Berlicum rijden. Vijf ambulances, meerdere brandweerkorpsen en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. De vier gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht. 

In juli van dit jaar raakte op exact hetzelfde punt ook een auto van de weg. Ook toen overleed één persoon en raakten vier mensen gewond.

Volledig scherm
Dode bij ongeval op A59 © Meesters Multi Media / Bart Meesters
Volledig scherm
De auto belandde op zijn kop in de berm. © Meesters Multi Media / Bart Meesters
Volledig scherm
Het ongeluk gebeurde op de A59 bij Rosmalen. © Meesters Multi Media / Bart Meesters

In samenwerking met indebuurt Den Bosch