Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Vrouw met karatetrap van fiets getrapt in Den Bosch: ‘Jongen bekommert zich niet om slachtoffer’

DEN BOSCH - Een onbekende jongen heeft tijdens carnaval een karatetrap uitgedeeld aan een vrouw in Den Bosch. De vrouw viel daardoor van haar fiets. Dat gebeurde op de Sint Josephstraat, vlakbij het centrum, ter hoogte van café De Unie. De dader liet het slachtoffer achter op de grond.

De vrouw hield letsel over aan het incident dat plaatsvond op 5 maart rond 02.00 uur, laat de politie zondagmiddag weten. ,,De jongen, die deze vrouw met een karatetrap van haar fiets trapte, liep weg richting de Torenstraat.” Hij werd op dat moment vergezeld door zijn vrienden: een groep ‘jongens en meisjes van 20 tot 25 jaar’. 

,,Op beelden is te zien dat er één meisje naar hem toe komt en het duidelijk niet eens is met wat hij gedaan heeft”, aldus de politie. ,,De vrouw bleef achter op de grond. Gelukkig waren er omstanders die haar overeind hielpen. Gezien de ernst van dit feit en dat de jongen zich niet heeft bekommerd om het slachtoffer willen wij weten wie deze jongen is.”

 1. De Rijk is nog niet klaar met discussie over nazi-design
  PREMIUM

  De Rijk is nog niet klaar met discussie over na­zi-de­sign

  DEN BOSCH - Arthur Graaff , woordvoerder van de AFVN, bond van anti-fascisten, liep een tijdje terug in Den Bosch vanuit Het Noordbrabants Museum naar het Design Museum en zag dat recht tegenover het museum een oude synagoge staat. Hij zag er ook een gedenkplaat voor door de nazi's vermoorde joden in Den Bosch. ,,Daarover heeft Timo de Rijk in interviews nooit iets verteld. Voor mij was het toen duidelijk. We moeten ons stevig gaan verzetten tegen de expositie die De Rijk in zijn museum gaat houden.”
 2. Parkeergarage Bossche Maijweg 20 jaar open voor omwonenden, aanleg woonerf kan daarmee ook beginnen

  Parkeerga­ra­ge Bossche Maijweg 20 jaar open voor omwonenden, aanleg woonerf kan daarmee ook beginnen

  DEN BOSCH - Het heeft veel overleg en kruim gekost, maar de NS gaat de in 2017 gebouwde parkeergarage aan de Maijweg in Den Bosch uiteindelijk tóch voor twintig jaar openstellen voor omwonenden. Omdat de spoorwegen de afspraken die in het verleden gemaakt zijn nakomt, kan al in oktober van dit jaar ook met de nieuwe inrichting van de weg begonnen worden. Dat laatste gaat duurder worden dan aanvankelijk aangenomen: geen 900.000 euro, maar 1,475 miljoen euro.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch