Volledig scherm
PREMIUM
Vught mag de bruine beuk aan het Maurickplein in Vught niet kappen. © Miranda van Houtum/BD

Vught overweegt hoger beroep in zaak 'Maurickbeuk’

VUGHT - Past Vught het herinrichtingsplan Boxtelseweg/Maurickplein aan óf volgt er toch een hoger beroep en houdt de gemeente vast aan de kap van de waardevolle 'Maurickbeuk’? Verantwoordelijk (PvdA/GL-)wethouder Toine van de Ven zal er best een nachtje van wakker liggen.

De tijd dringt namelijk. De herinrichting van de Boxtelseweg is al in volle gang. De ‘Maurickbeuk’ had al plat moeten liggen. Toch heeft het gemeentebestuur nog geen besluit genomen over hoe zij omgaat met de uitspraak van de rechter. Die besloot vorige week dat de honderd jaar oude boom, die voor het herinrichtingsplan in de weg staat, moet blijven staan. Tot euforie van diverse milieuclubs verkoos de rechter het belang van de waardevolle Fagus Sylvatica voor het belang van het vergroten van het Maurickplein. ,,De uitspraak van de rechter geeft aanleiding tot een breed en gedegen onderzoek op alle onderdelen”, luidt de reactie van een gemeentewoordvoerster. ,,Dat heeft allerlei facetten, zoals op het juridische en technische vlak en voor de omgeving. We zijn de mogelijkheden aan het inventariseren. We hopen volgende week duidelijkheid te hebben over welke vervolgstappen we gaan zetten en waarom.”

  1. Taptoe ’s-Hertogenbosch vervroegd vanwege grasmat De Vliert; streetparade gaat niet door
    PREMIUM

    Taptoe ’s-Hertogen­bosch vervroegd vanwege grasmat De Vliert; streetpara­de gaat niet door

    DEN BOSCH - Al maanden stond de datum voor de komende Taptoe ’s-Hertogenbosch vast. Het tweejaarlijks muzikaal evenement zou op zaterdag 22 juni 2019 plaatsvinden. Deels in de Bossche binnenstad op De Parade, deels in stadion De Vliert. Maar omdat de grasmat in het stadion vervangen moet worden, wordt de Taptoe ’s-Hertogenbosch vervroegd naar zaterdag 18 mei. Dat maakte het organisatiecomité van de Taptoe ’s-Hertogenbosch deze week bekend.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch