De kwartaalkast van het Vughts Museum.
Volledig scherm
De kwartaalkast van het Vughts Museum. © Vughts Museum

Vughts Museum opent ‘kwartaalkast’ voor Vughtse kunstenaars

VUGHT - De eerste kunstenaar die in de ‘Kwartaalkast’ van het Vughts Museum exposeert is Stijn Molenkamp. De 'kwartaalkast’ is een nieuw initiatief van het museum en biedt Vughtse kunstenaars de kans om één of meerdere werken een kwartaal lang te exposeren.

Molenkamp trok in de afgelopen jaren aandacht met zijn ‘zeeschappen’. Een indrukwekkend werk van zijn hand is verder de Santiago Codex, een verzameling van negentien schilderijen, geïnspireerd op het boek De weg voorbij van Maarten van Rooy. 

Permanente expositie Vughts Museum

De kwartaalkast bevindt zich in de open creatieve ruimte in DePetrus waar ook het Vughts Museum is gevestigd. Het Vughts Museum heeft in DePetrus een permanente expositie over de geschiedenis van Vught en Cromvoirt. Omdat kunst kwetsbaar is voor wisselende temperaturen, licht en vochtigheid worden de schilderijen op de expositierekken in DePetrus na een jaar vervangen door andere.

Vughtse kunstenaars

De mogelijkheden voor nog actieve kunstenaars om te exposeren in DePetrus zijn gering. Daarom heeft het museum nu de kwartaalkast geopend. In aanmerking komen Vughtse kunstenaars, zowel jonge als gevestigde, bekend of pas afgestudeerd, met abstract of figuratief werk, ingetogen of uitbundig; alles kan. Uitgangspunt is dat de maker professioneel werkzaam is als beeldend kunstenaar. Belangstellenden kunnen zich melden bij de werkgroep Kunst van het Vughts Museum (info@vughtsmuseum.nl).

In samenwerking met indebuurt Den Bosch