Volledig scherm
Leon van Rossum, die het Vughts duurrecord biljarten 2018 eind oktober op 42 uur bracht, met Marion de Koning van Mari Ton. De biljartmaratahon bracht ruim 2300 euro op voor Mari Ton, een stichting die zich inzet voor financieel minder bedeelde Vughts egezinnen. © K Vdzandt

Vughtse biljartmarathon levert ruim 2.300 euro op voor goede doel

VUGHT - Leon van Rossum bracht eind oktober het Vughtse duurrecord biljarten op 42 uur. De biljartmarathon in de Rio Bar in Vught bracht ruim 2.300 euro voor Mari Ton, een Vughtse stichting die inzet voor financieel minder bedeelde gezinnen in het dorp

Marion de Koning van Mari Ton was maandagavond zichtbaar geroerd toen de definitieve opbrengst van de biljartmarathon, 2.370 euro en 86 cent om precies te zijn, werd bekend gemaakt in het Vughtse café. ,,Op zo'n mooie opbrengst kun je vooraf alleen maar hopen. We kunnen nu vijftig kerstpakketten aanschaffen voor gezinnen die dat normaal gesproken nooit zouden krijgen. Echt geweldig is ", liet ze verheugd weten. ,,Met heel veel dank natuurlijk aan Leon , die daarvoor 42 uur aan een stuk heeft gebiljart."

,,Zo lang biljarten is sowieso al een mooie uitdaging, maar als het dan ook nog voor een goed doel is geeft het zo'n recordpoging helemaal een speciale uitdaging', liet Van Rossum weten. 

Sharon Verhoeven, eigenaresse van de Rio Bar, gaat volgend jaar proberen het Vughts duurrecord biljarten met een uur te verbeteren. ,,Maar ik weet nu nog niet voor welk goed ik dan zal biljarten”, blikt ze vooruit.

  1. Burgemeesterslek: ‘Warrig politiek steekspel’ en ‘zaak die volledig is ontploft’
    PREMIUM

    Burgemees­ter­slek: ‘Warrig politiek steekspel’ en ‘zaak die volledig is ontploft’

    DEN BOSCH - Is het Bossche burgemeesterslek boven water? Voor het Openbaar Ministerie (OM) wel. Daarom hoorden ex-wethouder Jos van Son en gemeenteraadslid Sjef van Creij maandag tijdens een rechtszaak elk een boete van duizend euro tegen zich eisen. Rob van Huijgevoort, advocaat van Van Creij, sprak over ‘een warrig politiek steekspel’. Esther Vroegh, advocaat van Van Son, had het over een zaak die ‘volledig is ontploft’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch