Volledig scherm
PREMIUM
De 7-jarige Miek van Beuningen plaatste vorig jaar in het bijzijn van vader Eve en grootvader Charles een symbolische eerste steen van de 20 sociale huurwoningen aan de Molenstraat-Brabantlaan in Vught. © Roel van der Aa

Vughtse woningcorporatie Charlotte Elisabeth van Beuningen Stichting beraadt zich op de toekomst

VUGHT - Van een mogelijk fusie is volgens Gustav Breuer, die de bestuurstaken waarneemt, nog geen sprake. De vraag of zelfstandigheid van de Vughtse woningcorporatie Charlotte Elisabeth van Beuningen Stichting nog verantwoord is, is wel gerezen. 

De in 1937 door Willem van Beuningen opgerichte stichting is volgens hem een ouderwetse club die je eigenlijk nauwelijks een woningcorporatie kunt noemen. ,,Met veel traditie én de woningen zijn altijd keurig geëxploiteerd. Maar als je kijkt naar de huidige wet- en regelgeving voor woningcorporaties is dat voor een klein clubje als de Charlotte Elisabeth van Beuningen Stichting met een tweekoppige raad van bestuur eigenlijk niet te doen. Dat vraagt te veel. We beraden ons op de toekomst.”

  1. Koning Willem I College wél genomineerd maar buiten mbo-prijzen

    Koning Willem I College wél genomi­neerd maar buiten mbo-prij­zen

    APELDOORN - Met een flinke afvaardiging toog het Koning Willem I College uit Den Bosch op deze maandag - de Dag van het mbo - naar theater Orpheus in Apeldoorn. Die locatie vormde het decor van de uitreiking van een aantal prestigieuze mbo-prijzen. Voor het eerst was er tijdens de jaarlijkse happening een prijs voor het Onderwijsteam van het Jaar. Het KW1C-team van de Middelbare Horeca School behoorde tot de tien genomineerden. De jury onder leiding van Dirk Meegens wees uiteindelijk in de betreffende categorie ROC Nijmegen als winnaar aan.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch