Dominee Erica Scheenstra in de Grote Kerk. Zij levert een bijdrage aan 'Vuur op de Parade'.
Volledig scherm
Dominee Erica Scheenstra in de Grote Kerk. Zij levert een bijdrage aan 'Vuur op de Parade'. © Ivo van Harmelen

Vuur op de Parade; podium bij Sint-Jan geschrapt, wel programma via Facebook en YouTube

DEN BOSCH - Het podium dat aanstaande paaszaterdag voor de eerste live-editie van ‘Vuur op de Parade’ bij de Sint-Jan zou staan is vanwege de coronamaatregelen geschrapt. Maar de Stichting Vonk en Vlam en het Beraad van Kerken zorgen voor een alternatief dat ’s avonds vanaf 19.30 uur is te volgen via Facebook en YouTube.

Het programma dat zo'n 20 minuten duurt is bedoeld als ‘een muzikale gebeurtenis, met een boodschap’, die inwoners van Den Bosch ‘op een bijzondere manier kan verbinden en zorgt dat dromen en licht zich delen en verspreiden’.

,,De bijzondere omstandigheden van deze tijd zorgden voor het stopzetten van alle voorbereiding voor de eerste live-editie van ‘Vuur op de Parade’. Het knaagde aan de organisatie’’, aldus woordvoerder Ivo van Harmelen.

Creatief team

De afgelopen dagen ging een creatief team met koningshuisdeskundige Rick Evers op pad om een online editie van het evenement te maken. Onlangs zijn opnamen gemaakt van bisschop de Korte bij de Sint-Jan (‘Hij neemt iedereen mee in het verhaal rond Pasen’). In de Grote Kerk zijn opnamen gemaakt van dominee Erica Scheenstra. Leden van het pop- en gospelkoor Spirit zijn via hun smartphone te zien en te horen. Ook zijn er bijdragen van leden van de Vooropleiding Hedendaagse Dans waarvoor opnamen zijn gemaakt op verschillende locaties in de stad. Martha Lem en actrice/zangeres Eefje Jansen verzorgen ook een optreden.

‘Vuur op de Parade’ op zaterdag vanaf 19.30 uur te volgen www.facebook.com/vuuropdeparade

  1. Verkeerschaos aangepakt: Van Berckelstraat wordt fietsstraat, bus te gast en voor auto geen plaats
    PREMIUM

    Verkeers­cha­os aangepakt: Van Berckel­straat wordt fiets­straat, bus te gast en voor auto geen plaats

    DEN BOSCH - Een kluwen van auto’s, bussen en fietsers op de Van Berckelstraat. Het is een verkeerscocktail waarbij elkaar nauwelijks ruimte te geven is en fietsers nogal eens opzij moeten springen om auto's en stadsbussen te ontwijken. Daar gaat heel snel een einde aan komen. De verkeersader vanuit het noorden in de stad naar het centrum wordt een fietsstraat waarbij de bus te gast is. Auto's mogen er helemaal niet meer komen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch