Schola Cantorum in de Sint-Jan.
Volledig scherm
Schola Cantorum in de Sint-Jan. © Marc Bolsius

Waardering voor inzet bij Schola Cantorum: Parochiepenning voor Ben van der Sterren (75)

DEN BOSCH - Ben van der Sterren (75) ontving zondagochtend bij zijn 60-jarig jubileum van de Schola Cantorum vanwege zijn verdiensten als zanger en waardevolle bestuurlijke inbreng een parochiepenning. 

De penning werd toegekend door het kerkbestuur van de parochie H. Johannes Evangelist. 

In 1959 is Van der Sterren begonnen bij de schola Minor als sopraan en vervolgens sinds 1963 bij de bassen (Schola Major).

Proost van Schola-bestuur

Gedurende zijn lidmaatschap is hij onder meer 15 jaar Proost geweest van het Schola-bestuur. Daarnaast was hij vele jaren penningmeester en heeft hij jarenlang in de jeugd commissie en muziekcommissie gezeten. Ook maakt hij al geruime tijd deel uit van het bestuur van Stichting Vrienden van de Schola en is hij lid van de Stichting Maurice Pirenne.

Het bestuur benadrukt dat hij zich met hart en ziel heeft ingezet voor de muzikale opluistering van de zondagse erediensten, vespervieringen en concerten, waarbij uit het rijke repertoire van de Schola wordt geput.

Waardevolle inbreng

Ook zorgde hij voor bestuurlijke waardevolle inbreng in de diverse commissies van de Schola, die de noodzakelijke ondersteuning bieden op het gebied van opleiding, werving en beheren van fondsen.

Ben van der Sterren kreeg de penning van de plebaan en voorzitter van het kerkbestuur Vincent Blom. Dat gebeurde bij het einde van een Heilige Mis in de Sint-Jan. 

  1. Burgemeester Mikkers stoeit over het Den Bosch van ná de coronacrisis
    PREMIUM

    Burgemees­ter Mikkers stoeit over het Den Bosch van ná de coronacri­sis

    DEN BOSCH - Voor burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch is 'geld niet dé oplossing om de crisis ná het cornavirus te bestrijden'. ,,Dit is geen rimpeling, we moeten diep door vlees snijden. De impact is veel groter, want wat gaat dit in de toekomst betekenen voor de economie, voor de cultuur en voor de kwetsbare mensen? Ik kan nu nog geen scenario's voor de toekomst geven omdat er nog zoveel onduidelijk is en al helemaal geen financiële consequenties op een rij zetten als ik ze niet waar kan maken.’’

In samenwerking met indebuurt Den Bosch