Volledig scherm
Vlakbij de Orthenbrug ligt de ophaalconstructie klaar. © Marc Brink/BD

Waarom de Bossche Orthenbrug binnenkort een week is afgesloten

DEN BOSCH - Bij de Orthenbrug over de Zuid-Willemsvaart bij de Citadellaan ontbreekt al een poosje de stalen ophaalconstructie zoals die is te zien bij de andere bruggen. Maar dat verandert volgende week. Vlakbij de brug zijn de voorbereidingen in volle gang om begin volgende week de geschilderde ophaalconstructie te installeren. 

Nadat vorig jaar de brug bijna een maand afgesloten was voor verkeer voor een nieuw wegdek, zal dat vanaf volgende week maandag 7.00 uur het geval zijn tot vrijdagmiddag 18.00 uur. 

Hoewel de brug vanaf volgende week ogenschijnlijk de indruk wekt dat hij het elk moment 'doet’ is dat niet het geval. Lang geleden werd de beslissing genomen dat deze brug voorgoed gesloten blijft.

Volledig scherm
De vorig jaar teruggeplaatste Orthenbrug. © Marc Brink/BD
  1. IJzeren Man Vught moet illegale parkeersituatie terugdraaien óf met een héél goed verhaal komen
    PREMIUM

    IJzeren Man Vught moet illegale parkeersi­tu­a­tie terugdraai­en óf met een héél goed verhaal komen

    VUGHT - Bas van de Ven, eigenaar van recreatiecomplex de IJzeren Man in Vught krijgt tot 1 april de tijd om alle illegaal aangebrachte parkeervoorzieningen te verwijderen en het hele terrein in de oorspronkelijke staat terug te brengen. Doet hij dat niet dan volgen er sancties míts hij de gemeente ervan overtuigt dat de aanpassingen wél passen binnen het bestemmingsplan. ,,De uitbreiding is niet illegaal”, houdt Van de Ven namelijk vol.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch