Volledig scherm
© Paul Roovers/BD

Waas van mist rond sloop Annenborch Rosmalen

Volledig scherm
Het terrein met de resten van voormalig zorgcentrum De Annenborch. © Paul Roovers

ROSMALEN - Er hangt een dikke mist rond de sloop van het voormalige zorgcentrum De Annenborch in Rosmalen. Al weken, bijna maanden is er geen enkele activiteit meer te bespeuren. Het geraamte van de oude flat staat er al een soort spookhuis tussen enkele hopen met puin en zand te wachten op wat komen gaat. 

De hekken zijn dicht, de luiken van de bouwketen hermetisch gesloten. Het is een wat onheilspellende, onveilige aanblik  vinden bewoners van de seniorenwoningen, die er op uitkijken. Betreden is nog steeds verboden getuige de borden van sloopbedrijf Reyrink. 

Als we bij de sloper informeren wanneer de werkzaamheden worden hervat, wordt verwezen naar Hurks, de ontwikkelaar van het project.  Daar blijft het ook stil op de vraag hoe en wanneer nu verder. De nog te bouwen huurwoningen blijken intussen al een nieuwe eigenaar te hebben: Delta Loyd Vastgoed. Uiteindelijk meldt een medewerker hiervan dat de sloop binnenkort wordt hervat. Wanneer precies is niet duidelijk. 

En wat de oorzaak is  van de vertraging? Dat is de vondst van asbestdeeltjes in april van dit jaar.  Maar volgens buurtbewoners was alle asbest direct na de bouwvak al afgevoerd en resteert de vraag waarom er daarna niets is verder gewerkt.  ,,Het is vreemd dat we niets horen", zegt mevrouw Vos die aan de Hanegraaffstraat woont.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Controles in zes gemeenten leren: huisvesting arbeidsmigranten nog vaak niet op orde
    PREMIUM

    Huisbazen hardleers: huisves­ting arbeidsmi­gran­ten in regio blijft slecht

    HAAREN - Werkgevers, uitzendbureaus en huisjesmelkers leren te weinig van controles naar de woon- en werkomstandigheden van arbeidsmigranten. Keer op keer blijkt dat de brandveiligheid niet in orde is, er te veel Oost-Europeanen in één huis wonen of dat ze niet ingeschreven staan bij de gemeente. In de belabberdste gevallen komen al die misstanden voor in één pand. ,,We komen steeds weer dezelfde overtredingen tegen”, stelt Fred Emmerik van Kenniscentrum Handhaving van de Vereniging Nederlandse Gemeenten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch